• 100% gegarandeerd hoogste rendement
  • Testlocatie in Oldebroek
Winkelwagen

Novi ketel

Dé nieuwe manier voor het verwarmen van je woning

Nederland moet van het gas af. Ben jij op zoek naar een rendabele manier om van het gas af te gaan? Met de Novi ketel bieden wij jou een uniek alternatief voor het verwarmen op gas. De unieke combinatie van de Novi ketel is dat het een elektrische cv ketel is die je radiatoren of vloerverwarming verwarmt maar daarnaast ook nog zorgt voor warm douchewater.

"De Novi ketel is 3x goedkoper dan een warmtepomp"

Novi ketel

Offerte aanvragen voor de Novi ketel?

De voordelen van de Novi Ketel

De Novi ketel kan overal worden geplaatst en is uitgerust met een boiler van 100liter voor het douchewater, wat voldoende is voor vier personen. De Novi ketel is duurzaam,  onderhoudsarm en zuinig in gebruik. Ook is hij aan te sluiten op bestaande radiatoren en als je gebruik maakt van een laagtemperatuur radiator dan is het energieverbruik nog veel lager. Ook heeft de Novi ketel geen rookafvoerkanaal nodig waardoor er geen kans is op koolmonoxidevergiftiging. De Novi ketel is de eerste elektrische cv ketel met een zeer hoge efficiëntie.

Wat klanten zeggen over de Novi ketel

De innovatieve Triton e ketel vervangt mijn HR gasketel sinds 1 okt. Werkt echt fantastisch icm onze zonnepanelen. Wij zijn geheel gasloos geworden! Dank je wel!!

4/5

Rene van Amersfoort

Eigenschappen

Aansluitwaarde3x 16 Ampère of 2x 230 Volt
AfmetingL: 800 mm B: 515 mm D: 300 mm
Flow/debiet8 ltr/min
Driewegklep24/15 sec
Koppeling22 mm
Opgenomen vermogen6kw of 9kw
Tapwater7,2 liter per minuut, 40 graden
UitvoeringGepoedercoat staal
Garantie wisselaar7 jaar
Garantie hardware & software2 jaar
ElektronicaPrintplaat, uitgevoerd M2M
Cloud-functie
Digitaal uitlezen
Bijgeleverde softwarepakket
PCT-lezing
Digitale drukmeting, debiet meting, DDT-meting
Softstarter, tegen piekspanning
Novi ketel

Hét alternatief voor de warmtepomp

Één van de betere alternatieven om van het gas af te gaan is een warmtepomp. Alleen heeft een warmtepomp enkele nadelen. Het is bijvoorbeeld een nadeel dat een warmtepomp veel ruimte in beslag neemt waar de Novi ketel maar een kleine ruimte nodig heeft. Een warmtepomp is een buitenunit nodig, die geluidsoverlast kan veroorzaken, daar in tegen heeft de Novi ketel dat niet nodig. Daarnaast is de Novi ketel 2 á 3 keer goedkoper in aanschaf ten opzichte van een Lucht/water warmtepomp. Hier begint dan ook direct uw besparing. Het stroomverbruik van de Novi ketel is bijna gelijk aan een lucht/water warmtepomp.

Warmtepompen hebben vaak het probleem dat er niet voldoende of geen warm tapwater geleverd kan worden. Dat is de reden waarom een warmtepomp een voorraad boiler nodig heeft van tenminste 200 liter.  Dat is niet het geval met de Novi ketel wat hem een uitstekend alternatief maakt voor de warmtepomp. Niet alleen de aanschafkosten zijn gemiddeld 3x lager maar ook de installatiekosten van een Novi ketel zijn beduidend lager t.o.v. een warmtepomp.

De werking van een Novi ketel

De Novi ketel is uniek en werkt anders dan de traditionele elektrische ketels. De elementen, welke zorgdragen voor het overbrengen van de warmte, staan niet in direct contact met water. Hierdoor wordt de weerstand voor het grootste gedeelte weggenomen. Door de samenstelling van edel gassen, zoals argon en helium, ontstaat er een zeer snelle opwekking van warmte. Dit loopt op tot 1700 graden Celsius binnen 2 á 3 seconden.

De warmtesturing van de ketel is op 1/10 graad af te stellen en de ketel blijft continue deze warmte afgeven. Daarnaast is het mogelijk met speciale besturing (optioneel) om verschillende ruimtes in de woning te verwarmen.

Wat is het verschil met de Novi en andere elektrische ketels? Alle traditionele elektrische ketels maken gebruik van de “dompelaar techniek”. De dompelaar techniek wordt ook toegepast op bijvoorbeeld waterkokers, frituurpannen, en wasmachines. Deze apparaten staan allemaal bekend als grote stroomverbruikers. Door de nieuwe technologie die de Novi ketel gebruikt heeft het een lager stroomverbruik dan traditionele elektrische ketels.

Verder is het mogelijk om je Novi ketel aan te sluiten op een PV installatie of zonnecollectoren. Daarmee kan je huis compleet energie neutraal worden. 

Novi ketel

Offerte aanvragen voor de Novi ketel?

De Novi PLUS ketel

Het grote voordeel is dat de standaard Novi ketel 2 tot 3 keer goedkoper is dan een warmtepomp.

Op de standaard Novi ketel kan een extra module (software) ingebouwd worden om een zonneboiler aan te kunnen sturen welke ten alle tijden voorverwarmd water accepteert, dit noemen wij de Novi PLUS ketel.

Hierdoor levert de ketel elke dag een besparing op, waardoor jij voor nu en in de toekomst verzekerd bent van het hoogste rendement en lage energie kosten.

De Novi PLUS ketel is een combinatie van de Novi ketel en een zonneboilerset met heatpipes. De Novi PLUS is voorzien van een printplaat met aangepast software. Deze software hebben wij ontwikkeld om te zorgen dat het maximale rendement uit zon/daglicht gehaald kan worden. Dit houdt in dat de software de warmteopwekking maximaal kan overbrengen voor zowel tapwater als woning verwarmen.

De Novi PLUS is alleen te gebruiken in een combinatie met een zonneboiler en heatpipes. Wil je graag onze Novi ketel en heb je een zonneboiler of wil je er één aanschaffen, bekijk dan onze Novi PLUS ketel.