Fornuis pelletkachel kopen?

Wil jij een fornuis pelletkachel kopen? Lees dan meer over deze handige kachels voor jouw woning op deze pagina en bekijk gerust één van de producten die wij aanbieden van het merk Klover.

Toont alle 3 resultaten

Wat is een fornuis pelletkachel?

Met een fornuis pelletkachel kun je, naast koken, ook de cv-installatie verwarmen. Je kunt een fornuis pelletkachel aansluiten op een cv-installatie en ook op een water buffervat. De fornuis pelletkachel gaat pas aan als de gewenste temperatuur in de cv-installatie of water buffervat niet is bereikt. Daarnaast is een fornuis pelletkachel een volautomatisch gestuurde kachel waarin houtpellets worden verbrand. Door de interne geavanceerde techniek hebben fornuis pelletkachels een zeer hoog rendement en een optimale verbranding, zodat de te verwarmen ruimte op een betaalbare en een milieuvriendelijke wijze verwarmd kan worden. In ons assortiment vind je fornuis pelletkachels van het merk Klover. Dit merk staat voor kwalitatieve producten waar je jaren plezier van hebt.

Hoe werkt een fornuis pelletkachel?

De pellets doe je in het reservoir. Vervolgens worden de pellets door de vijzel in een bepaald tempo richting de vuurkorf vervoert. De temperatuur wordt geregeld door de instellingen die je hebt gedaan. Het is hierbij mogelijk om een tijdinstelling te doen, waardoor je je woning kunt laten verwarmen voordat je thuiskomt en automatisch uit laat gaan op een tijdstip dat jij hebt ingesteld. In de vuurpot bevindt zich een gloeispiraal die zorgt dat de pellets ontbrand worden. Sommige pelletkachels zijn voorzien van twee gloeispiralen. Vervolgens filtert de warmtewisselaar de warme lucht uit de rookgasafvoer. Hierdoor wordt het water in de kachel verwarmd en kan deze worden afgegeven naar externe warmtebronnen. Indien er een ventilator aanwezig is, zal de ventilator de warme lucht in de ruimte blazen. De rookgasafvoerzijde kan verschillen. Je kunt kiezen uit een uitlaat aan de bovenzijde of aan de achterzijde.

Kun je een fornuis pelletkachel gebruiken als je vloerverwarming hebt?

Je kunt een fornuis pelletkachel ook gebruiken als je vloerverwarming in huis hebt, maar je kunt dit alleen doen als je er een water buffervat tussen plaatst. Dit in verband met de hoge temperaturen die niet door de vloerverwarming mogen gaan.

Waarom koop je een fornuis pelletkachel bij trendyverwarmen.nl?

✅ Trendyverwarmen.nl is dé specialist op het gebied van pelletkachels.
✅ In ons assortiment vind je altijd een fornuis pelletkachel die bij je past.
✅ In onze webshop kun je niet alleen online bestellen en chatten, maar je kunt ook eenvoudig een offerte aanvragen voor plaatsing en installatie.
✅ Bekijk ook onze onderdelenpagina voor uitbreiding van een pelletkachel!