• 100% gegarandeerd hoogste rendement
 • Testlocatie in Anerveen
Winkelwagen

Subsidies, btw en salderingsregeling

Als particulier betaal je 21% btw over de aanschafprijs van de zonnepanelen en installatie. Btw teruggave over de aankoop van je zonnepanelen kun je aanvragen bij de belastingdienst. Bij aanschaf van een complete zonnepanelen installatie levert dat gemiddeld gauw €1000 op. Maar hoe werkt dat nou? De belastingdienst ziet particulieren die stroom terug leveren op verzoek als kleine ondernemers. Dat is in het voordeel van de particulier, want deze kan als “ondernemer” de betaalde btw over de aanschaf van de panelen en installatie terugvragen. Deze kleine ondernemingsregeling heet de KOR. Wil jij gebruik maken van deze regeling? Wij zullen je bij de aanschaf van de zonnepanelen en/of installatie hiermee helpen. Meer informatie over de kleine ondernemingsregeling is te vinden op de site van de belastingdienst.

Deze regeling geldt niet alleen voor nieuwe eigenaren van zonnepanelen; heb jij na 20 Juni 2013 zonnepanelen aangeschaft en hiervan de btw nog niet teruggevorderd? Dan kan je met terugwerkende kracht de btw teruggave van deze zonnepanelen alsnog aanvragen.

Zonnepanelen subsidies

Over subsidies op zonnepanelen kunnen we heel kort zijn. Er zijn geen (landelijke) subsidies meer voor zonnepanelen. De (landelijke) subsidie voor zonnepanelen is er al sinds 2013 niet meer. Er zijn wel nog steeds manieren om er voor te zorgen dat jij geld kunt besparen bij het aanschaffen van zonnepanelen! Zo is btw teruggave over je zonnepanelen dus mogelijk, zoals we hierboven al hebben besproken. Maar er zijn nog meer opties.

Gemeentelijke subsidie zonnepanelen

Het kan mogelijk zijn dat er een gemeentelijke subsidie op zonnepanelen is in jouw gemeente. Per gemeente wordt bepaald welke maatregelen zij subsidiëren en tegen welke voorwaarden. Mocht je willen weten wat de regels hierover zijn in jouw gemeente? Neem dan contact op met je eigen gemeente. Zij kunnen jou het beste vertellen over welke subsidiemogelijkheden er voor jou en voor de mensen uit jouw omgeving zijn.

Salderingsregeling

Zonne-energie die je zelf niet gebruikt, lever je aan het elektriciteitsnet. De salderingsregeling zorgt ervoor dat je daar net zoveel voor terug krijgt als dat je zou betalen als je de stroom afneemt van het energiebedrijf. Hier zit  wel een maximum aan. Alle stroom die je verbruikt mag je tegen het volledige afneem bedrag wegstrepen. Tegen alles wat je extra terug levert staat een kleinere vergoeding. Die kleinere vergoeding mag het bedrijf zelf bepalen, maar ligt vaak tussen de 3 en 12 cent per kWh. Deze regeling loopt tot 2023, daarna veranderen de regels.

Salderingsregeling vanaf 2023

Vanaf 2023 wil de regering de salderingsregeling gaan afbouwen. Het gaat hier om een voorstel van de regering, het is dus nog niet zeker of dit ook echt doorgaat. De afbouw betekent dat je ieder jaar iets minder stroom weg mag strepen en vanaf 2031 helemaal niet meer kan salderen. Je krijgt vanaf dan een vergoeding voor elke kWh stroom die je aan het net levert. De vergoeding zal rond de 6 cent per kWh gaan liggen. Een manier om toch meer geld te besparen is om tegen die tijd bijvoorbeeld overdag de wasmachine te laten draaien in plaats van ‘s nachts. Zo gebruik je jouw eigen energie in plaats dat van het energiebedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Er zijn heel wat voordelen aan het aanschaffen van zonnepanelen. Voor veel mensen is het grootste voordeel de energiebesparing en daarbij een lagere energierekening. Maar er zijn nog meer voordelen. Zo draag je bijvoorbeeld bij aan de verbetering van het milieu.

Voordelen zonnepanelen

Wat is de kostprijs van een zonnepanelen installatie?

De kostprijs van een zonnepanelen installatie is in elke situatie verschillend. Zo ligt het aan het type zonnepanelen dat je wilt aanschaffen, maar ook elk legplan is anders. Vraag een offerte aan om de kostprijs voor jouw situatie inzichtelijk te krijgen.

Hebben zonnepanelen onderhoud nodig?

Ja, zonnepanelen hebben onderhoud nodig. In Nederland is dit onderhoud relatief laag. Toch is het goed om 2 à 3 keer in het jaar je zonnepanelen te inspecteren. Wij vertellen je hier alles over het onderhoud van je zonnepanelen.

Onderhoud zonnepanelen

Deze klanten gingen u voor

Oudleusen | Airco Haier Tundra 2.5 kW

Verkoop
Installatie
Lees meer

Nieuw-Amsterdam | Airco Haier tundra 5.0 kw

Lees meer

Klazienaveen | Airco Haier tundra 2.5 kw

Verkoop
Installatie
Lees meer
Bekijk al onze projecten

Reviews

Wat hebben andere mensen te zeggen over Trendyverwarmen.nl?

 • Geweldige nazorg. Ook na een paar maanden na installatie van de ketel service verleend in zelfs Zeeland maar ook een expert op het gebied van pelletketels. Super!

  Pieter

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • snelle levering en prima advies

  Harko

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • Binnen een week kwamen ze de airco bij ons plaatsen. Ze werken netjes en zijn erg vriendelijk.

  Elma van der Veen

  Geplaatst op: 15-04-2021
 • Super service en alles netjes afgeleverd!

  Liza

  Geplaatst op: 23-01-2021
 • Ze communiceren prettig en zijn erg vriendelijk. Leveren goed werk en hebben veel kennis van zaken!

  Bram

  Geplaatst op: 16-09-2020
 • Wij hebben een sun pro 2000 infrarood verwarming gekocht en geleverd gekregen voor het verwarmen van onze terrasoverkapping super goed product en snel geleverd wij zijn er erg blij mee ik beveel dit bedrijf bij iedereen aan

  Gerrit Hamberg

  Geplaatst op: 31-05-2020
 • Goed adres. Doen wat ze zeggen. Snelle service. Kennis van zaken en ook nog eens aardige mensen.

  Nijland

  Geplaatst op: 05-02-2020
 • Aardige behulpzame mensen. Alles snel geregeld en geleverd .

  Anneke

  Geplaatst op: 19-12-2019
 • Zijn helder, duidelijk en compleet met wat er mogelijk is. Monteurs denken goed mee en zijn zeer behulpzaam! Dikke prima! Groet Arno en Skye

  Arno

  Geplaatst op: 29-11-2019