Infrarood verwarming

De infrarood verwarming bestaat uit infrarood panelen en infrarood convectorpanelen. De infrarood verwarming is ideaal voor het verwarmen van een ruimte. Beide panelen zorgen voor warmte in een specifieke ruimte. Echter zit er wel verschil tussen deze twee soorten panelen.

Verschil tussen een infrarood paneel en infrarood convectorpaneel

Het infrarood paneel verwarmt gericht voorwerpen middels straling. Dit noemt men ook wel stralingswarmte. Deze warmte wordt daarbij gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Het infrarood convectorpaneel straalt niet alleen warmte naar bepaalde voorwerpen, maar zuigt daarnaast ook koude lucht op, zet deze koude lucht in warme lucht om en verwarmt op deze manier vervolgens de ruimte. Dit proces wordt ook wel convectiewarmte genoemd. Dit wil zeggen dat het infrarood convectorpaneel zowel stralingswarmte als convectiewarmte afgeeft. De convectiewarmte stijgt uiteindelijk naar boven waardoor deze warmte ongelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld.

Wanneer kies ik een infrarood paneel en wanneer een infrarood convectorpaneel?

De keuze tussen deze twee panelen, hangt geheel van de ruimte die je wilt verwarmen af. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je verwarming op een plek nodig hebt waar deuren vaak open en dicht worden gedaan. Dit zorgt ervoor dat er warmte verloren gaat. Met stralingswarmte is de warmte gericht op het voorwerp/persoon in deze ruimte. Hierdoor wordt de warmte efficiënt benut en bespaart dit energie. Het ligt bij het infrarood convectorpaneel iets anders. Hierbij is het namelijk zo dat er zodanig veel warmte verloren gaat als men in een ruimte is waar een deur open en dichtgaat, dat men in deze situatie beter voor een infrarood paneel kan kiezen. Het infrarood convectorpaneel kan beter in een ruimte worden geplaatst waar de warme lucht geen kans krijgt om te ontsnappen.

Meer informatie over de infrarood (convector)panelen?

Wil je graag meer informatie over welke infrarood paneel het beste in jouw situatie past, neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Het is ook mogelijk de installatie van jouw nieuwe infrarood paneel door ons te laten verzorgen.