• 100% gegarandeerd hoogste rendement
 • Testlocatie in Oldebroek
Winkelwagen

Wat kosten zonnepanelen

Als je gaat verduurzamen met zonnepanelen dan wil je natuurlijk weten wat de kosten van zonnepanelen zijn. Over het algemeen geldt: hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het wordt. Het verschilt natuurlijk per aanbieder wat de prijs van de zonnepanelen is, maar ook hoe het wordt berekend. Sommige partijen rekenen een prijs per paneel, anderen berekenen meteen een prijs voor de hele installatie. Wij geven graag advies op maat. Bij ons kan je daarom een gratis offerte aanvragen. Wij kijken dan naar jouw situatie en geven op basis daarvan aan hoeveel een zonnepanelen installatie gaat kosten. Hierbij houden we onder andere rekening met het type woning, het type dak en jouw verbruik per jaar. Het is wel goed om te weten dat je de btw die je betaalt over de aanschafprijs terug kunt vragen bij de belastingdienst.

Forfait zonnepanelen

Naast de btw die je in eerste instantie betaalt en vervolgens kan terugvragen over de zonnepanelen, betaal je ook forfait. Forfait is belasting dat je betaalt over de stroom die je gaat opwekken. De belastingdienst heeft hier vaste tarieven voor opgezet. Hoeveel forfait je betaalt hangt af van de hoeveelheid energie (Wattpiek) die je opwekt. Het bedrag betaal je één keer per jaar. Anders dan bij de belasting teruggave bij zonnepanelen kun je forfait niet terugvragen. De forfait is een jaar van kracht, alleen het eerste jaar dat dat je als particulier gebruik maakt van zonne-energie. Na een jaar kan je ontheffing vragen.

Terugverdientijd zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen wilt kopen doe je altijd eerst een investering: je betaalt voor de zonnepanelen, de omvormer en de installatie. Vanaf het moment dat ze in werking zijn bespaar jij op je energierekening! Als je dat bedrag bij elkaar optelt kom je na 5-8 jaar op het bedrag uit dat jij als investering hebt betaalt. Elke euro die jij daarna bespaart is pure winst voor jou! Bereken hier wat voor jou de terugverdientijd is!

Veelgestelde vragen

Wat is de kostprijs van een zonnepanelen installatie?

De kostprijs van een zonnepanelen installatie is in elke situatie verschillend. Zo ligt het aan het type zonnepanelen dat je wilt aanschaffen, maar ook elk legplan is anders. Vraag een offerte aan om de kostprijs voor jouw situatie inzichtelijk te krijgen.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Er zijn heel wat voordelen aan het aanschaffen van zonnepanelen. Voor veel mensen is het grootste voordeel de energiebesparing en daarbij een lagere energierekening. Maar er zijn nog meer voordelen. Zo draag je bijvoorbeeld bij aan de verbetering van het milieu.

Voordelen zonnepanelen

Kan ik zonnepanelen zelf installeren?

Het is mogelijk om je zonnepanelen zelf te installeren als je erg handig bent. Toch adviseren wij om dit te laten doen door een erkend installateur. Die zorgt ervoor dat alles veilig en netjes gemonteerd wordt. Bij systemen boven de 600 wattpiek ben je bovendien wettelijk verplicht om een erkende installateur in te schakelen.

Lees meer

Hebben zonnepanelen onderhoud nodig?

Ja, zonnepanelen hebben onderhoud nodig. In Nederland is dit onderhoud relatief laag. Toch is het goed om 2 à 3 keer in het jaar je zonnepanelen te inspecteren. Wij vertellen je hier alles over het onderhoud van je zonnepanelen.

Onderhoud zonnepanelen

Deze klanten gingen u voor

Elim | Zonnepanelen op schuindak

Verkoop
Installatie
Lees meer

Anerveen | Heatpipes VTC 30 | Vlakkeplaat 2.15

Verkoop
Installatie
Lees meer

Ouddorp | Zonneboilerset

Verkoop
Installatie
Lees meer
Bekijk al onze projecten

Reviews

Wat hebben andere mensen te zeggen over Trendyverwarmen.nl?

 • Goede bereikbaarheid en service. Goed advies aan de telefoon en op locatie goede service geleverd met uitleg. Toppers echt een aanrader

  Mathijn

  Geplaatst op: 2023-03-15 09:17:38
 • Onlangs zonneboilerset met 4 panelen en boilervat bij Trendy Eco gekocht en in samenwerking geinstalleerd. Goede ervaring met ze: zeer sympathiek, meedenkend, behulpzaam en betrouwbaar. Echt een aanrader. Het systeem werkt inmiddels perfect.

  Onno

  Geplaatst op: 2023-02-16 10:10:02
 • Top service! We hebben een huis gekocht waar TrendyVerwarmen jaren geleden de pelletkachel heeft geleverd. Zelfs nu nog helpen ze ons wanneer we vragen hebben. Heel fijn!

  Maikel

  Geplaatst op: 2023-01-16 16:17:45
 • Trendy Eco heeft geweldig goed, geduldig, vakkundig en snel geholpen bij een storing van mijn pellet-cv. Ze laten je zeker niet in de kou zitten! Fijn dat zulke service nog te vinden is.

  Marnix Simonis

  Geplaatst op: 2022-11-24 14:32:37