• 100% gegarandeerd hoogste rendement
 • Testlocatie in Anerveen
Winkelwagen

Wat kosten zonnepanelen

Als je gaat verduurzamen met zonnepanelen dan wil je natuurlijk weten wat de kosten van zonnepanelen zijn. Over het algemeen geldt: hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het wordt. Het verschilt natuurlijk per aanbieder wat de prijs van de zonnepanelen is, maar ook hoe het wordt berekend. Sommige partijen rekenen een prijs per paneel, anderen berekenen meteen een prijs voor de hele installatie. Wij geven graag advies op maat. Bij ons kan je daarom een gratis offerte aanvragen. Wij kijken dan naar jouw situatie en geven op basis daarvan aan hoeveel een zonnepanelen installatie gaat kosten. Hierbij houden we onder andere rekening met het type woning, het type dak en jouw verbruik per jaar. Het is wel goed om te weten dat je de btw die je betaalt over de aanschafprijs terug kunt vragen bij de belastingdienst.

Forfait zonnepanelen

Naast de btw die je in eerste instantie betaalt en vervolgens kan terugvragen over de zonnepanelen, betaal je ook forfait. Forfait is belasting dat je betaalt over de stroom die je gaat opwekken. De belastingdienst heeft hier vaste tarieven voor opgezet. Hoeveel forfait je betaalt hangt af van de hoeveelheid energie (Wattpiek) die je opwekt. Het bedrag betaal je één keer per jaar. Anders dan bij de belasting teruggave bij zonnepanelen kun je forfait niet terugvragen. De forfait is een jaar van kracht, alleen het eerste jaar dat dat je als particulier gebruik maakt van zonne-energie. Na een jaar kan je ontheffing vragen.

Terugverdientijd zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen wilt kopen doe je altijd eerst een investering: je betaalt voor de zonnepanelen, de omvormer en de installatie. Vanaf het moment dat ze in werking zijn bespaar jij op je energierekening! Als je dat bedrag bij elkaar optelt kom je na 5-8 jaar op het bedrag uit dat jij als investering hebt betaalt. Elke euro die jij daarna bespaart is pure winst voor jou! Bereken hier wat voor jou de terugverdientijd is!

Veelgestelde vragen

Wat is de kostprijs van een zonnepanelen installatie?

De kostprijs van een zonnepanelen installatie is in elke situatie verschillend. Zo ligt het aan het type zonnepanelen dat je wilt aanschaffen, maar ook elk legplan is anders. Vraag een offerte aan om de kostprijs voor jouw situatie inzichtelijk te krijgen.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Er zijn heel wat voordelen aan het aanschaffen van zonnepanelen. Voor veel mensen is het grootste voordeel de energiebesparing en daarbij een lagere energierekening. Maar er zijn nog meer voordelen. Zo draag je bijvoorbeeld bij aan de verbetering van het milieu.

Voordelen zonnepanelen

Kan ik zonnepanelen zelf installeren?

Het is mogelijk om je zonnepanelen zelf te installeren als je erg handig bent. Toch adviseren wij om dit te laten doen door een erkend installateur. Die zorgt ervoor dat alles veilig en netjes gemonteerd wordt. Bij systemen boven de 600 wattpiek ben je bovendien wettelijk verplicht om een erkende installateur in te schakelen.

Lees meer

Hebben zonnepanelen onderhoud nodig?

Ja, zonnepanelen hebben onderhoud nodig. In Nederland is dit onderhoud relatief laag. Toch is het goed om 2 à 3 keer in het jaar je zonnepanelen te inspecteren. Wij vertellen je hier alles over het onderhoud van je zonnepanelen.

Onderhoud zonnepanelen

Deze klanten gingen u voor

Oudleusen | Airco Haier Tundra 2.5 kW

Verkoop
Installatie
Lees meer

Nieuw-Amsterdam | Airco Haier tundra 5.0 kw

Lees meer

Klazienaveen | Airco Haier tundra 2.5 kw

Verkoop
Installatie
Lees meer
Bekijk al onze projecten

Reviews

Wat hebben andere mensen te zeggen over Trendyverwarmen.nl?

 • Geweldige nazorg. Ook na een paar maanden na installatie van de ketel service verleend in zelfs Zeeland maar ook een expert op het gebied van pelletketels. Super!

  Pieter

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • snelle levering en prima advies

  Harko

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • Binnen een week kwamen ze de airco bij ons plaatsen. Ze werken netjes en zijn erg vriendelijk.

  Elma van der Veen

  Geplaatst op: 15-04-2021
 • Super service en alles netjes afgeleverd!

  Liza

  Geplaatst op: 23-01-2021
 • Ze communiceren prettig en zijn erg vriendelijk. Leveren goed werk en hebben veel kennis van zaken!

  Bram

  Geplaatst op: 16-09-2020
 • Wij hebben een sun pro 2000 infrarood verwarming gekocht en geleverd gekregen voor het verwarmen van onze terrasoverkapping super goed product en snel geleverd wij zijn er erg blij mee ik beveel dit bedrijf bij iedereen aan

  Gerrit Hamberg

  Geplaatst op: 31-05-2020
 • Goed adres. Doen wat ze zeggen. Snelle service. Kennis van zaken en ook nog eens aardige mensen.

  Nijland

  Geplaatst op: 05-02-2020
 • Aardige behulpzame mensen. Alles snel geregeld en geleverd .

  Anneke

  Geplaatst op: 19-12-2019
 • Zijn helder, duidelijk en compleet met wat er mogelijk is. Monteurs denken goed mee en zijn zeer behulpzaam! Dikke prima! Groet Arno en Skye

  Arno

  Geplaatst op: 29-11-2019