• 100% gegarandeerd hoogste rendement
 • Testlocatie in Oldebroek
Winkelwagen

Begin uw stookseiszoen met een schone kachel en rookkanaal.

Wilt u uw pelletkachel of rookkanaal laten reinigen vul dan onderstaand formulier in en dan wordt u terug gebeld voor een afspraak.

Pelletkachel reinigen op een professionele manier dan bent u bij TrendyVerwarmen aan het juiste adres

Laat je pelletkachel reinigen door de specialisten van TrendyVerwarmen. Ook een pelletkachel moet elk jaar goed gereinigd worden, helaas gebeurt dit niet altijd goed.

TrendyVerwarmen heeft ruime ervaring met hout- en pelletkachels en maken uw pelletkachel correct, grondig en natuurlijk veilig schoon. Natuurlijk kunnen wij je ook alles over houtkachels, pelletkachels en het veilig stoken hiervan vertellen.

Kosten pelletkachel reinigen per provincie

Provincie Prijs (starttarief)
Provincie Drenthe € 169,00
Provincie Overijssel € 169,00
Provincie Groningen € 179,00
Provincie Friesland € 179,00
Provincie Flevoland € 179,00
Provincie Noord-holland € 179,00
Provincie Gelderland € 179,00


Voorwaarden en kortingen

Heb je 2 pelletkachels of heb je buren, familie, vrienden en kennissen waar wij ook een pelletkachel kunnen reinigen, dan krijgt je € 15,- euro korting als deze afspraak gelijk ingepland kan worden.

Groen vinkje voor zorg voor bloed-en lymfklierkankerIs de pelletkachel aangesloten met een muur/gevel doorvoer, dan blijven de kosten hetzelfde.

Waarom is het reinigen van uw pelletkachel zo belangrijk?

In een pelletkachel zitten vaak luchtkamers waar de hete lucht doorheen gaat bij het branden van u pelletkachel. Deze kamers zitten vaak na een winter dicht met as en roet waardoor jouw pelletkachel minder goed gaat branden en er veel warmte verloren gaat. Waardoor de goede verbranding om slaat naar een slechte verbranding. Dit kan leiden tot storingen in jouw pelletkachel en geeft een lager rendement. Daarom moet dit goed gereinigd worden. Ook zit er in een pelletkachel een afvoerventilator waar as en roet aan vast plakt. Deze moet ook goed en secuur gereinigd worden om de levensduur te verlengen. Ook controleren wij alle lagers en pakkingen in jouw pelletkachel. Zelf werken wij met een speciale stofzuiger waar goede en gekeurde filters in zitten zodat er nooit stof of fijnstof in jouw huis terecht komt.

Voordelen van een pelletkachel reinigen met stofzuiger

De pelletkachel kan op de plaats blijven staan waar door er veel minder kans is op schade aan de kachel of deuren / kozijnen. Er komt geen roet in de printplaten of andere elektrische onderdelen terecht. De roet nemen wij mee en voeren wij af zodat niemand hier last van heeft.

Nadelen van de kachel schoon blazen met lucht / compressor

Wel kans op schade aan de pelletkachel of deuren/ kozijnen van het naar buiten zetten van jou kachel . De kans is groter dat er draaibare delen beschadigd worden waardoor jouw kachel meer onprettige geluiden gaat maken en dat de levensduur van de onderdelen een stuk minder worden. Vaak wordt de kachel schoon geblazen bij u op de oprit of tuin. dat kan er voor zorgen dat jou buren of jijzelf alles vol hebben liggen met stof / fijnstof dat zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid van jou en jouw naasten.

Wat kun je zelf doen aan het onderhoud van je pelletkachel:

Dagelijks:

Groen vinkje voor zorg voor bloed-en lymfklierkankerControleer de vuurkorf op eventuele asresten en verwijder deze. De gaatjes in de vuurkorf moeten gangbaar zijn. Indien deze verstopt zitten, kunnen de pellets niet volledig verbranden, waardoor er geen voldoende zuurstof bij de verbranding kan komen. Het risico is dat de kachel geen goede verbranding heeft en de vuurkorf kan overlopen.

Groen vinkje voor zorg voor bloed-en lymfklierkankerVerwijder de aslade en leeg deze. Reinig de binnenkant van de brandkamer met een aszuiger. Let op! Gebruik een stofzuiger / aszuiger voorzien van een HEPA-filter, die speciaal bestemd is voor het opzuigen van fijnstof / as, een gewone stofzuiger zal defect gaan door de fijne stofdeeltjes.

Groen vinkje voor zorg voor bloed-en lymfklierkankerReinig het glas van het deurtje. Voor een kraakhelder glas adviseren wij onze klanten om het glas met een vochtige krant te reinigen en vervolgens droog wrijven met een droge krant. Gebruik bij voorkeur geen chemische middelen.

Maandelijks:

Groen vinkje voor zorg voor bloed-en lymfklierkankerLaat het pelletreservoir helemaal leeg branden om dit reservoir uit te zuigen. Zo voorkomt u stofophoping wat blokkering van de vijzel kan veroorzaken.
Verwijder het eindstuk onderaan het T-stuk en reinig deze. Hier in kunnen zich asresten bevinden of vuil wat van buitenaf in de schoorsteen terecht is gekomen.

Groen vinkje voor zorg voor bloed-en lymfklierkankerDe basis voor een goed werkende kachel en een lange levensduur is goed onderhoud en kwaliteitspellets met de volgende certificaten:

Groen vinkje voor zorg voor bloed-en lymfklierkankerENPlusA1

Groen vinkje voor zorg voor bloed-en lymfklierkankerDINplus

Zorg ervoor dat U het aanbevolen onderhoud zoals hierboven omschreven staat uitvoert gedurende het gehele stookseizoen.

 

Reviews

Wat hebben andere mensen te zeggen over Trendyverwarmen.nl?

 • Goede bereikbaarheid en service. Goed advies aan de telefoon en op locatie goede service geleverd met uitleg. Toppers echt een aanrader

  Mathijn

  Geplaatst op: 2023-03-15 09:17:38
 • Onlangs zonneboilerset met 4 panelen en boilervat bij Trendy Eco gekocht en in samenwerking geinstalleerd. Goede ervaring met ze: zeer sympathiek, meedenkend, behulpzaam en betrouwbaar. Echt een aanrader. Het systeem werkt inmiddels perfect.

  Onno

  Geplaatst op: 2023-02-16 10:10:02
 • Top service! We hebben een huis gekocht waar TrendyVerwarmen jaren geleden de pelletkachel heeft geleverd. Zelfs nu nog helpen ze ons wanneer we vragen hebben. Heel fijn!

  Maikel

  Geplaatst op: 2023-01-16 16:17:45
 • Trendy Eco heeft geweldig goed, geduldig, vakkundig en snel geholpen bij een storing van mijn pellet-cv. Ze laten je zeker niet in de kou zitten! Fijn dat zulke service nog te vinden is.

  Marnix Simonis

  Geplaatst op: 2022-11-24 14:32:37