Zonne-energie

Zonne-energie is energie welke afkomstig is vanuit de zon. Deze energie kan worden omgezet in elektriciteit. De zon heeft een onuitputtelijke bron van groene energie. Alleen met de zon kom je er echter niet. Je hebt meer nodig dan alleen de zon: een zonneboilerset.

Zonneboilersets

Een zonneboiler is een installatie die gebruik maakt van zonnestraling om water te verwarmen. Een duurzame manier waarbij er gebruik wordt gemaakt van groene energie, zonder enige CO2 uitstoot. De zonne-energie geldt als milieu vriendelijk alternatief voor aardgas of stookolie. Dit is daarbij een kostenbesparend alternatief en de helft minder energie wordt gebruikt om het water op te warmen. In de zomer kan een zonneboiler zelfs bijna al het warme water leveren.

Zonneboilerinstallatie

Een zonneboilerinstallatie bestaat uit zonnecollectoren, een boiler en in sommige gevallen een opslagvat. Er zit een verschil in de verschillende soorten zonneboilerinstallaties. Zo heb je bijvoorbeeld een installatie voor alleen het verwarmen van tapwater, maar ook een installatie die het tapwater en de woning kan verwarmen. Afhankelijk van jouw keuzes is de boiler (die in het huis geplaatst moet worden) en het opslagvat groter of kleiner. Houd er dus rekening mee dat je deze onderdelen kwijt kunt in je huis.

Subsidie zonneboiler

Het is wellicht ook mogelijk om subsidie te krijgen voor een zonneboiler. Hiervoor gelden echter wel een aantal regels (zie daarvoor rvo.nl). Het bedrag dat je eventueel terug kunt ontvangen, hangt van het soort zonneboiler af. Dit bedrag ligt tussen de €750 en €2000 euro. Bij Trendyverwamen.nl bieden wij verschillende soorten zonneboilers aan. De zonneboilersets zijn geschikt voor tapwater of voor tapwater en verwarming. Beide sets leveren een gas besparing op van gemiddeld 65%. Daarnaast maken wij ook nog onderscheid in platen voor een schuin- en platdak.

Wil je meer weten over hoe een zonneboiler precies werkt? Je leest het op de website van milieu centraal.

Voordelen zonne-energie

Duurzaam: het opwekken van zonne energie is duurzaam omdat er geen CO2 bij vrij komt. Daarnaast wordt er geen afval geproduceerd. Op deze manier draag je een steentje bij aan het milieu.

Goedkoop: de aanschaf van een zonneboilerset verdien je terug. Je gebruikt namelijk veel minder energie aan het eind van de maand.

Minder afhankelijk: je bent minder afhankelijk van energieprijzen die stijgen.

Soorten groene energie

Bij Trendyverwarmen kun je verschillende soorten producten aanschaffen om op een groene en duurzame manier energie op te wekken.

Warmtepomp

Bij Trendyverwarmen vind je een lucht / water warmtepomp. Deze worden het meest in Nederland gebruikt. De ecobox 14 gebruikt groene energie uit de buitenlucht voor het verwarmen van een woning en warmtapwaterbereiding. De warmtepomp is uitermate geschikt om groene energie op te wekken, doordat lucht als energiebron nooit opraakt is het een duurzaam en milieuvriendelijke alternatief.

Het is raadzaam om een warmtepomp op een lage temperatuursysteem aan te sluiten, op bijvoorbeeld een waterbuffertank, vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren, om deze zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. Bekijk voor meer informatie de warmtepomp pagina voor meer informatie over de warmtepomp als groene energie.

Zonneboilersets met vlakke plaat

Wek zonne- en groene energie op doormiddel van een zonneboilerset met een vlakke plaat. De zonnecollectoren met een vlakke plaat lijken qua uiterlijk veel op normale zonnepanelen. Maar bij zonneboilersets met vlakke platen zitten er buizen met water onder de platen. Dat water wordt verwarmd als de zon erop schijnt en vervolgens wordt het afgevoerd naar de voorraad. Deze zonnecollectoren zijn te gebruiken als dakbedekking, hierdoor bespaar je kosten voor dakpannen.

Zonneboilersets met heatpipes

Zonneboilersets met heatpipes worden ook wel vacuümbuis zonnecollectoren genoemd. De panelen bestaan namelijk uit dubbelglas buizen die vacuüm zijn gezogen, op die buizen zit een warmtevasthoudende coating. Door die buizen loopt water wat wordt opgewarmd door zonnestralen: zonne energie. Het verschil met de zonneboilersets met vlakke plaat is dat de warmte beter wordt vastgehouden door de isolerende werking.

Waterbuffertanks als groene energie

Het verkregen opgewarmde water uit de zonneboilersets kan worden opgeslagen in waterbuffertanks. Waterbuffertanks kunnen worden gebruikt bij zowel zonneboilers als bij CV-pelletkachels en biomassakachels. Om afkoeling te voorkomen is een buffervat altijd voorzien van goede isolatie. De waterbuffertanks zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen afhankelijk van het doel waarvoor dit wordt gebruikt.

Meer informatie zonne-energie

Wil je graag meer informatie betreft onze artikelen voor het opwekken van groene energie? Of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord en willen je graag helpen bij het kiezen van het juiste product.