Zonne-energie

Zonneboilersets | Een zonneboiler is een installatie die gebruik maakt van zonnestraling om water te verwarmen. Een duurzame manier waarbij er gebruik wordt gemaakt van groene energie, zonder enige CO2 uitstoot. De zonne-energie geldt als milieu vriendelijk alternatief voor aardgas of stookolie. Dit is daarbij een kostenbesparend alternatief en de helft minder energie wordt gebruikt om het water op te warmen. In de zomer kan een zonneboiler zelfs bijna al het warme water leveren.

Het is wellicht ook mogelijk om subsidie te krijgen voor een zonneboiler. Hiervoor gelden echter wel een aantal regels (zie daarvoor rvo.nl). Het bedrag dat je eventueel terug kunt ontvangen, hangt van het soort zonneboiler af. Dit bedrag ligt tussen de €750 en €2000 euro. Bij Trendyverwamen.nl bieden wij verschillende soorten zonneboilers aan. De zonneboilersets zijn geschikt voor tapwater of voor tapwater en verwarming. Beide sets leveren een gas besparing op van gemiddeld 65%. Daarnaast maken wij ook nog onderscheid in platen voor een schuin- en platdak.

Zonneboilersets met vlakke plaat

De zonnecollectoren met een vlakke plaat lijken qua uiterlijk veel op normale zonnepanelen. Maar bij zonneboilersets met vlakke platen zitten er buizen met water onder de platen. Dat water wordt verwarmd als de zon erop schijnt en vervolgens wordt het afgevoerd naar de voorraad. Deze zonnecollectoren zijn te gebruiken als dakbedekking, hierdoor bespaar je kosten voor dakpannen.

Zonneboilersets met heatpipes

Zonneboilersets met heatpipes worden ook wel vacuümbuis zonnecollectoren genoemd. De panelen bestaan namelijk uit dubbelglas buizen die vacuüm zijn gezogen, op die buizen zit een warmtevasthoudende coating. Door die buizen loopt water wat opgewarmd word door de zonnestralen. Het verschil met de zonneboilersets met vlakke plaat is dat de warmte beter wordt vastgehouden door de isolerende werking.

Waterbuffertanks

Het verkregen opgewarmde water uit de zonneboilersets kan worden opgeslagen in waterbuffertanks. Waterbuffertanks kunnen worden gebruikt bij zowel zonneboilers als bij CV-pelletkachels en biomassakachels. Om afkoeling te voorkomen is een buffervat altijd voorzien van goede isolatie. De waterbuffertanks zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen afhankelijk van het doel waarvoor dit wordt gebruikt.

Meer informatie zonneboilersets

Wil je graag meer informatie betreft de zonneboilers of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.