Airco's

Wanneer je ervoor kiest om een elektrisch verwarmingsapparaat te nemen, dan kun je ook overwegen om een apparaat te kiezen die de ruimte ook kan koelen. De convectoren kunnen als goed alternatief voor een radiator op gasaansluiting fungeren. Deze radiatoren geven niet alleen warmte in een ruimte maar zorgen ook voor verkoeling. De split airco is daarnaast ook een goede toevoeging in een ruimte wanneer je een ruimte wilt verwarmen of koelen.

Elektriciteit of gas om te verwarmen?
Als je een elektrische kachel of radiator met 1500 Watt in jouw huis zou gebruiken, dan onttrek je dus 1500 Watt aan het elektriciteitsnet. Deze elektrische energie wordt omgezet in 1500 Watt aan opgewekte warmte. Jouw kachel of elektrische radiator is de ‘maker’ van de warmte. Het rendement is dus 100% in huis. Maar er zit hier nog een addertje onder het gras.

Naast het elektrisch verbruik in thuis heeft en elektriciteitscentrale, waar stroom wordt opgewekt door het gebruik van fossiele grondstoffen, een rendement van 50%. Hierdoor is er dus in feite 2 maal zoveel energie nodig om deze kachel of elektrische ventilator van 1500 Watt te laten werken. Eindconclusie, je behaalt dus slechts een rendement van 50%.

Bij een CV ketel maak je zelf warmte door het verbranden van gas. Daarnaast raakt een gedeelte van de warmte verloren door de schoorsteen. De meest energiezuinige CV ketels hebben daarom een rendement van ongeveer 96%.

Dit is de reden dat de overheid tot nu de consumenten stimuleerde een CV-ketel te gebruiken voor verwarming. Dit is een stuk rendabeler als warmte opwekken via een elektrische kachel. Echter is er nog een betere optie, namelijk verwarmen met een airco!

Bereken de capaciteit van je airco

Met deze tool kan je de capaciteit berekenen die je nodig bent voor het koelen of verwarmen van je ruimte!

Lengte (cm)

Breedte (cm)

Hoogte (cm)

Wat is een airco?

Een airconditioning of airco koelt of verwarmt de lucht in een ruimte. Tegenwoordig is een airconditioning zo zuinig, dat het een alternatief voor de Cv-installatie is. Een airconditioning kan voor veel verschillende doelen worden gebruikt, zoals een slaapkamer, een bedrijf, ziekenhuis of winkel.

Elke airconditioning bestaat op zijn minst uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. Bij verwarmen geeft het buitendeel overtollige warmte af. Bij verkoelen werkt het precies andersom.

Convector radiator kiezen

De convectoren die wij aanbieden kunnen zowel als alternatief als toevoeging aan de bestaande radiatoren worden toegevoegd. Wellicht heb je een extra ruimte in huis dat ook warmte benodigd of wellicht warmte en verkoeling benodigd. Afhankelijk van de grootte van de ruimte, kan worden gekeken welke grootte convector het beste bij jouw ruimte past.

Split airco kiezen

De split airco’s zijn een toevoeging aan de radiatoren of kunnen worden toegevoegd aan een ruimte als een schuur, bijkeuken of extra berging. De split airco kan ook erg goed op een kantoor als extra toevoeging worden gebruikt. Zowel in de zomer als in winter kan dit een goede toevoeging zijn. De split airco houdt de temperatuur op een zelfde niveau in een ruimte. De split airco zuivert daarnaast ook de lucht in een ruimte.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste convector of split airco?

Geinteresseerd in een airco? Bij Trendyverwarmen kun je gemakkelijk en snel bestellen. Mocht je vragen hebben of extra hulp nodig hebben wij het uitzoeken van de juiste airco kun je contact met ons opnemen. Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@trendyverwarmen.nl, te bellen naar 0524-563739 of stuur een Whats App bericht naar 0542-563739.