Heatpipes

Heatpipes zijn een onderdeel van een zonneboilerset. De warmte/energie wordt namelijk ergens opgevangen en moet dan ergens naartoe. De heatpipes hebben dus een belangrijke taak bij een zonneboilerset. De zonneboiler systemen in Nederland worden zowel met vlakke plaat collectoren voorzien of met heatpipes. Ook deze techniek bieden wij aan. De zonneboilersets zijn systemen waarmee door middel van zonne-energie energie wordt gegenereerd en warmte voor tapwater of tapwater en het huis wordt gecreëerd. Lees verder om erachter te komen hoe het zonneboilersysteem met heatpipes werkt.

De werking van heatpipes met een zonneboiler

Deze techniek met heatpipes met een vacuümbuis collector bestaat uit een aantal buizen van glas. Deze buizen van glas zijn allemaal vacuüm. Het binnenste buisje heeft een donkere laag. Deze donkere laag zorgt ervoor dat het UV licht wordt geabsorbeerd en warmte creëert. Het glycol in de heatpipes stuurt de warmte naar het water in de boiler. Hier wordt het water voor gebruik in huis verwarmt en warm gehouden. Ook is het mogelijk het huis met dit zonneboilersysteem te verwarmen.

Heatpipes kopen

De heatpipes kunnen zowel enkel het tapwater in huis verwarmen als tapwater en de woning zelf verwarmen. Welke zonneboilerset het beste bij jou past is afhankelijk van onder andere de keus of je enkel het tapwater wilt verwarmen of daarnaast ook nog het huis wilt verwarmen. Daarnaast hangt de keus ook af in hoeveel water er verwarmt zou moeten worden. De aanschaf van een zonneboilersysteem met heatpipes zal je veel kosten besparen.

Meer informatie zonneboilerset met heatpipes

Wij zijn er om je verder te helpen met de aanschaf van de juiste zonneboilerset met heatpipes. We leggen je daarnaast graag uit wat jouw rendement is bij de aanschaf van een zonneboilerset met heatpipes. Neem daarom vrijblijvend contact op.