• 100% gegarandeerd hoogste rendement
 • Testlocatie in Anerveen
Winkelwagen

Hybride warmtepomp werking

Een warmtepomp kan worden gebruikt in een hybride systeem. De warmtepomp werkt dan samen met een andere warmtebron, vaak de cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water in huis. Mocht er meer capaciteit nodig zijn, zoals op hele koude dagen, dan springt de cv-ketel bij. Een hybride warmtepomp is dus dé manier op het gasverbruik van jouw woning te verminderen. Een hybride lucht/water warmtepomp verwarmt vrijwel het hele jaar door je huis. Alleen op koude dagen springt de cv ketel bij. De cv ketel zorgt ook voor de verwarming van het tapwater. De hybride warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. Met de buitenunit wordt er warmte uit de buitenlucht gehaald. De binnenunit zorgt er op zijn beurt voor dat de warmte aan het water in de cv leidingen wordt afgegeven.

Onderdelen hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp installatie bestaat uit een binnen- en buitenunit. De binnenunit is een kastje dat naast de cv-ketel komt te hangen. De buitenunit staat in de buitenlucht. Een hybride warmtepomp installatie heeft een circuit waarin vloeistof wordt rondgepompt. De buitenunit trekt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt naar een hogere temperatuur gebracht door het werkende deel van de hybride warmtepomp. Vervolgens kan de warmte gebruikt worden in het verwarmingssysteem. Het is mogelijk dat de hybride warmtepomp ook zorgt voor warm tapwater, maar dan moet er een boiler worden verwerkt in de warmtepomp.

Hybride cv ketel

Soms hebben mensen het over een hybride cv ketel, maar dit is dus niet helemaal hoe het werkt. Een warmtepomp en een cv ketel werken samen in een hybride systeem. Dit hybride systeem werkt samen om op een zo’n duurzaam mogelijke manier jouw huis te verwarmen. Het meeste werk wordt gedaan door de warmtepomp. Op de écht koude dagen springt de cv ketel bij.

Koelen en verwarmen met een hybride warmtepomp

De naam warmtepomp straalt natuurlijk vooral uit dat jouw hybride warmtepomp verwarming biedt.  Maar wist je dat het ook mogelijk is om te koelen met een warmtepomp? Dit klinkt misschien gek, maar het circuit, waar we het hierboven over hadden, kan ook andersom werken. Op deze manier kan jouw hybride warmtepomp koelen. Het is mogelijk om de temperatuur tot ongeveer 5 ̊C te verlagen.

Deze klanten gingen u voor

Oudleusen | Airco Haier Tundra 2.5 kW

Verkoop
Installatie
Lees meer

Nieuw-Amsterdam | Airco Haier tundra 5.0 kw

Lees meer

Klazienaveen | Airco Haier tundra 2.5 kw

Verkoop
Installatie
Lees meer
Bekijk al onze projecten

Reviews

Wat hebben andere mensen te zeggen over Trendyverwarmen.nl?

 • Geweldige nazorg. Ook na een paar maanden na installatie van de ketel service verleend in zelfs Zeeland maar ook een expert op het gebied van pelletketels. Super!

  Pieter

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • snelle levering en prima advies

  Harko

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • Binnen een week kwamen ze de airco bij ons plaatsen. Ze werken netjes en zijn erg vriendelijk.

  Elma van der Veen

  Geplaatst op: 15-04-2021
 • Super service en alles netjes afgeleverd!

  Liza

  Geplaatst op: 23-01-2021
 • Ze communiceren prettig en zijn erg vriendelijk. Leveren goed werk en hebben veel kennis van zaken!

  Bram

  Geplaatst op: 16-09-2020
 • Wij hebben een sun pro 2000 infrarood verwarming gekocht en geleverd gekregen voor het verwarmen van onze terrasoverkapping super goed product en snel geleverd wij zijn er erg blij mee ik beveel dit bedrijf bij iedereen aan

  Gerrit Hamberg

  Geplaatst op: 31-05-2020
 • Goed adres. Doen wat ze zeggen. Snelle service. Kennis van zaken en ook nog eens aardige mensen.

  Nijland

  Geplaatst op: 05-02-2020
 • Aardige behulpzame mensen. Alles snel geregeld en geleverd .

  Anneke

  Geplaatst op: 19-12-2019
 • Zijn helder, duidelijk en compleet met wat er mogelijk is. Monteurs denken goed mee en zijn zeer behulpzaam! Dikke prima! Groet Arno en Skye

  Arno

  Geplaatst op: 29-11-2019