• 100% gegarandeerd hoogste rendement
 • Testlocatie in Oldebroek
Winkelwagen

Hybride warmtepomp werking

Een warmtepomp kan worden gebruikt in een hybride systeem. De warmtepomp werkt dan samen met een andere warmtebron, vaak de cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water in huis. Mocht er meer capaciteit nodig zijn, zoals op hele koude dagen, dan springt de cv-ketel bij. Een hybride warmtepomp is dus dé manier op het gasverbruik van jouw woning te verminderen. Een hybride lucht/water warmtepomp verwarmt vrijwel het hele jaar door je huis. Alleen op koude dagen springt de cv ketel bij. De cv ketel zorgt ook voor de verwarming van het tapwater. De hybride warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. Met de buitenunit wordt er warmte uit de buitenlucht gehaald. De binnenunit zorgt er op zijn beurt voor dat de warmte aan het water in de cv leidingen wordt afgegeven.

Onderdelen hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp installatie bestaat uit een binnen- en buitenunit. De binnenunit is een kastje dat naast de cv-ketel komt te hangen. De buitenunit staat in de buitenlucht. Een hybride warmtepomp installatie heeft een circuit waarin vloeistof wordt rondgepompt. De buitenunit trekt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt naar een hogere temperatuur gebracht door het werkende deel van de hybride warmtepomp. Vervolgens kan de warmte gebruikt worden in het verwarmingssysteem. Het is mogelijk dat de hybride warmtepomp ook zorgt voor warm tapwater, maar dan moet er een boiler worden verwerkt in de warmtepomp.

Hybride cv ketel

Soms hebben mensen het over een hybride cv ketel, maar dit is dus niet helemaal hoe het werkt. Een warmtepomp en een cv ketel werken samen in een hybride systeem. Dit hybride systeem werkt samen om op een zo’n duurzaam mogelijke manier jouw huis te verwarmen. Het meeste werk wordt gedaan door de warmtepomp. Op de écht koude dagen springt de cv ketel bij.

Koelen en verwarmen met een hybride warmtepomp

De naam warmtepomp straalt natuurlijk vooral uit dat jouw hybride warmtepomp verwarming biedt.  Maar wist je dat het ook mogelijk is om te koelen met een warmtepomp? Dit klinkt misschien gek, maar het circuit, waar we het hierboven over hadden, kan ook andersom werken. Op deze manier kan jouw hybride warmtepomp koelen. Het is mogelijk om de temperatuur tot ongeveer 5 ̊C te verlagen.

Deze klanten gingen u voor

Elim | Zonnepanelen op schuindak

Verkoop
Installatie
Lees meer

Anerveen | Heatpipes VTC 30 | Vlakkeplaat 2.15

Verkoop
Installatie
Lees meer

Ouddorp | Zonneboilerset

Verkoop
Installatie
Lees meer
Bekijk al onze projecten

Reviews

Wat hebben andere mensen te zeggen over Trendyverwarmen.nl?

 • Goede bereikbaarheid en service. Goed advies aan de telefoon en op locatie goede service geleverd met uitleg. Toppers echt een aanrader

  Mathijn

  Geplaatst op: 2023-03-15 09:17:38
 • Onlangs zonneboilerset met 4 panelen en boilervat bij Trendy Eco gekocht en in samenwerking geinstalleerd. Goede ervaring met ze: zeer sympathiek, meedenkend, behulpzaam en betrouwbaar. Echt een aanrader. Het systeem werkt inmiddels perfect.

  Onno

  Geplaatst op: 2023-02-16 10:10:02
 • Top service! We hebben een huis gekocht waar TrendyVerwarmen jaren geleden de pelletkachel heeft geleverd. Zelfs nu nog helpen ze ons wanneer we vragen hebben. Heel fijn!

  Maikel

  Geplaatst op: 2023-01-16 16:17:45
 • Trendy Eco heeft geweldig goed, geduldig, vakkundig en snel geholpen bij een storing van mijn pellet-cv. Ze laten je zeker niet in de kou zitten! Fijn dat zulke service nog te vinden is.

  Marnix Simonis

  Geplaatst op: 2022-11-24 14:32:37