Elektriciteit

Elektriciteit wordt in de volksmond vaak ‘stroom’ genoemd. Het wordt geproduceerd door stroming of beweging van elektronen. De beweging van elektronen veroorzaakt een elektrische lading, ook wel spanning welke energie afgeeft. De energieopbrengst kan zo groot zijn als bliksem maar ook zo klein als een gloeilampje.

Een aantal belangrijke termen zijn:

  • Volt
  • Vermogen in watt of kilowatt

Volt: Het aantal Volts (V) is een maat voor de grootte van de elektrische spanning.

(Kilo)watt: Het aantal watts ((K)W) geeft aan hoeveel energie wordt opgewekt of verbruikt als elektrische stroom wordt ingeschakeld.

Verwarm jouw ruimte op verschillende manieren

Bij Trendyverwarmen bieden wij verschillende soorten verwarmingsbronnen welke worden verwarmd door elektriciteit. Lees hieronder meer over ons assortiment.

Elektrische CV ketels

Veel woningen in Nederland zijn nog steeds voorzien van een centrale verwarming. Deze bestaat vaak uit een reeks van radiatoren waar water doorheen stroomt. De cv-ketel verwarmt het water wat door de radiatoren stroomt. Een elektrische CV ketel verwarmt ook het water middels een elektrisch verwarmingselement. Kies je voor een elektrische CV ketel, dan kies je voor duurzaam. Bekijk voor meer informatie over elektrische CV ketels ons assortiment op de elektrische CV ketel pagina.

Elektrische boilers

Elektrische boilers hebben een verwarmingselement en een thermostaat en kunnen op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Dit type boiler kent vele voordelen ten opzichte van andere typen boilers. Zo zijn ze geruisloos, hebben ze lage kosten en zijn ze eenvoudig te installeren. Wij hebben ook een speciale elektrische keukenboiler voor in jouw keuken. Bekijk de elektrische boilers pagina voor het complete assortiment.

Boiler indirect gestookt

Met een elektrische boiler beschik je altijd over voldoende warm water. De boiler verwarmt niet alleen het water, de boiler houdt het water ook op temperatuur. Wij bieden verschillende soorten elektrische boilers aan. Afhankelijk van de ruimte waar de boiler terechtkomt en de hoeveelheid warmwaterbehoefte, kun je een passende elektrische boiler kiezen. Voor meer informatie en ons assortiment kun je de boiler indirect gestookt pagina bekijken.

Elektrische doorstromer tapwater

Voor elk huishouden is warmwater vanzelfsprekend. De warm-water doorstromers van Masterwatt zijn voorzien van de warm water behoefte, op een zeer energiezuinige manier en ook nog zonder het gebruik van een gasaansluiting. Elektrische doorstromers voor warm tapwater laten het water doorstromen en warmen het koude water op. Het rendement is meer dan 98%, bij de elektronisch gestuurde uitvoeringen met vermogensinstelling en uitgebreid display. Meer informatie over elektrische doorstromer tapwater vind je op de betreffende pagina.

Elektrische vloerverwarming

Trendyverwarmen biedt ook vloerverwarming, op basis van elektriciteit, aan voor als je opzoek bent naar energiezuinige elektrische vloerverwarming in jouw woning. Vanwege het energieverbruik en de kosten kan elektrische vloerverwarming het best gebruikt worden als lokale verwarming in relatief kleine verblijfsruimten. Als bijverwarming komt de elektrische vloerverwarming goed tot zijn recht. Je kunt het ook gebruiken als hoofdverwarming, dit brengt wel hogere verbruiken en kosten met zich mee. Wil je meer informatie over onze elektrische vloerverwarmingen? Dat kan. Bekijk de elektrische vloerverwarming pagina.

Elektrische radiatoren

Bij een elektrische radiator wordt de radiator verwarmt door afgifte via de lucht of straling. De elektrische weerstand, welke afzonderlijk in elke radiator gemonteerd is, verwarmd de interne vloeistof op. Hierdoor wordt de radiator opgewarmd en geeft de radiator warmte af aan de omgeving.

Het gebruiken van een elektrische radiator volstaat niet als hoofdverwarming. Maar heb je bijvoorbeeld een thuiswerkkamer waar geen aansluiting is voor een centrale verwarming? Dan is een elektrische radiator dé oplossing. Bekijk ons assortiment met elektrische radiatoren.

Infrarood verwarming

De infrarood verwarming bestaat uit infrarood panelen en infrarood convectorpanelen. Beide panelen zorgen voor warmte in een specifieke ruimte, echter zit er wel verschil tussen deze twee soorten panelen.

Het infrarood paneel verwarmt voorwerpen middels straling, ook wel stralingswarmte genoemd. De warmte wordt gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Naast het stralen van warmte naar bepaalde voorwerpen zuigt het infrarood convectorpaneel ook koude lucht op, zet deze koude lucht om in warme lucht en verwarmt op deze manier de ruimte. Meer informatie over deze twee panelen en ons assortiment vindt je op de infrarood verwarming pagina.

Hoogstralers

Een hoogstraler is eigenlijk een verwarmingspaneel. Je zet het paneel aan als je wilt verwarmen en als je niet meer wilt verwarmen zet je het verwarmingspaneel weer uit. Hierdoor bespaar je onnodige verwarming wat je weer terugziet op jouw energie rekening.

De stralingswarmte kun je vergelijken met zonnestralen. Een gezonden en natuurlijke vorm van opwarmen! Het paneel kan ook worden gebruikt om indirect een ruimte op temperatuur te brengen, houdt in dat geval rekening met een langere opwarmtijd. Bekijk het assortiment met hoogstralers bij Trendyverwarmen.

Airco’s

Wanneer je zowel jouw ruimte wilt verwarmen als koelen kun je overwegen om voor een airco te gaan. De convectoren kunnen als goed alternatief dienen voor een radiator op gasaansluiting. Deze geven niet alleen warmte maar zorgen ook voor verkoeling. Zo maak je het hele jaar door gebruik van jouw airco. Voor meer informatie kun je het assortiment met airco’s bekijken.

Vragen over elektriciteit?

Wil je meer informatie over elektriciteit en de soorten elektrische verwarmingsbronnen bij Trendyverwarmen? Dan kun je contact met ons opnemen. Wij staan voor je klaar en helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@trendyverwarmen.nl, te bellen naar 0524-563739 of stuur een Whats App bericht naar 0542-563739.