Convector op CV radiator

De convector op CV radiator is een radiator dat op je CV ketel aangesloten kan worden. Deze radiator heeft een iets andere werking dan de conventionele radiator. De convectoren is erg efficiënt in gebruik en kan verschillende ruimtes verwarmen dan wel koelen. De convectoren zijn in verschillende groottes verkrijgbaar. Afhankelijk van de ruimte dat men wil verwarmen kan voor één van deze convectoren gekozen worden. Lees hieronder meer over hoe een convector precies werkt en wat het verschil is tussen en conventionele radiator en een convector. Naast convectoren bieden wij ook andere producten aan om uw ruimte elektrisch te verwarmen en koelen.

Toont alle 3 resultaten

Wat is een convector op CV radiator?

Een convector op CV radiator is een radiator dat op en CV aangesloten kan worden en als toevoeging of vervanging van de conventionele radiator kan worden gebruikt.

De convector werkt als volgt:

De convector haalt koude lucht via de onderkant van de radiator naar binnen. De koude lucht wordt vervolgens verwarmt en stijgt dan omhoog. De warme lucht daalt langzaam en koelt dan ook weer af. De convector zuigt de koude lucht weer op en herhaalt vervolgens hetzelfde proces.

Verschil conventionele radiator en een convector

Wat is nou het verschil tussen een conventionele radiator en een convector? De conventionele radiator bestaat uit buizen. Deze buizen worden verwarmt door het warme water dat door de buizen loopt. Vervolgens wordt door het verwarmen van de buizen ook de ruimte verwarmd. Bij de convectoren werkt het iets anders. Hier wordt koude lucht via de onderkant van de convector naar binnen gezogen en vervolgens verwarmt. Dit wordt ook wel convectiewarmte genoemd. Het verschil daarbij is dat er 90% convectiewarmte wordt uitgestraald en 10% stralingswarmte. Bij de conventionele radiator is dit merendeel stralingswarmte en dit is zo’n 50% tot 75%.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.