Elektrische doorstromer voor tapwater

In elk huishouden is warm water vanzelfsprekend. Een elektrische doorstromer voor warm tapwater is voor de Nederlandse markt nieuw. Naast combiketels zijn geisers en boilers de bekende bereiders van warm tapwater. De elektrische doorstromers van warm tapwater van Amicus voorziet op een energiezuinige manier de warmwater behoefte, zonder gebruik van gasaansluiting.

Toont alle 4 resultaten

Hoe werken doorstromers?

Elektrische doorstromers voor warm tapwater laten het water doorstromen en warmen het koude water tijdens het passeren op. De elektrische doorstromers van Masterwatt hebben vele voordelen ten opzichte van andere warmwatertoestellen, de toestellen van Masterwatt hebben geen warm water voorraad, geen stilstandsverlies en altijd snel warm water. Alle warmte van de elektrische elementen wordt volledig aan het water afgegeven. Het gevolg is dat het rendement van de doorstromer hoger is dan van bijna iedere andere soort warmwatertoestel. Bij de elektronisch gestuurde uitvoeringen, met vermogensinstelling en uitgebreid display, is het meer dan 98%.

De 230 volt installatie heeft beperkingen

Vanwege het korte moment van passeren, waardoor er weinig tijd is om het water op te warmen, vraagt een doorstromer relatief veel energie. Masterwatt heeft doorstromers werkend op 230 volt, maar die geven relatief weinig liters per minuut. Wanneer een doorstromer ingezet wordt voor een uitgebreide douche is de voeding met 230 volt niet toereikend. Hiervoor is een aansluiting met 400 volt (krachtstroom) nodig, dit ontbreekt in vele Nederlandse gebouwaansluitingen. Is een gebouw of woning wel voorzien van een 400 volt aansluiting, dan zijn elektrische doorstromers uitstekend geschikt voor de warm water voorziening. Zie voor de selectie van de juiste elektrische doorstromer de selectiekaart elektrische doorstromers voor warm tapwater, of neem contact op met een van onze adviseurs.

Toepassingen voor gecombineerde systemen

De elektrische doorstromer voor tapwater van TrendyVerwarmen worden meestal gebruikt als standalone product, maar een doorstromer kun je ook toepassen in combinatie met bijvoorbeeld een elektrische CV ketel, hygiëne waterbuffertank of een tapwaterboiler. Omdat iedere situatie anders is rekenen wij graag jouw situatie op maat voor je uit, een goede analyse en berekening is van essentieel belang. De adviseurs van TrendyVerwarmen kunnen je uitstekend van dienst zijn bij het realiseren van een comfortabele en energiezuinige warm tapwater voorziening.

Soorten doorstromers

Al onze doorstromers zijn voorzien van een A-label. Wij hebben de Focus LCD 27 kW en de Maximus Electronic 36 kW.

De Amicus is te installeren zowel boven als onder het keukenrecht. Dit soort doorstromer voorziet op een energiezuinige manier in de behoefte aan warm water, zonder gebruik van een gasaansluiting. De toestellen hebben geen warmwater voorraad en daardoor ook geen stilstandsverlies. alle warmte van de elektrische elementen wordt volledig aan het water afgegeven. Het toestel kun je plaatsen op plekken waar weinig warm water nodig is.

Elektrische doorstromer voor tapwater kopen?

Bij Trendyverwarmen kun je kiezen uit diverse soorten doorstromers. We helpen je graag bij het kiezen van het juiste artikel. Je kunt bij ons informatie vragen door de mail naar info@trendyverwarmen.nl, te bellen naar 0542-563739 of door een Whats App bericht te sturen naar 0542-563739. We staan je graag te woord.