Elektrische doorstromer voor tapwater

Toont alle 8 resultaten

Warm water is een vanzelfsprekendheid in ieder huishouden. De warm-water doorstromers van Masterwatt zijn voorzien van de warm water behoefte, op een zeer energiezuinige manier en ook nog zonder het gebruik van een gasaansluiting.

Naast de bekende combiketels zijn de Geisers en boilers de bekende bereiders van warm tapwater. De elektrische doorstromers voor warm tapwater van Masterwatt voorzien in dezelfde behoefte, op een zeer energiezuinige manier, zonder gebruik van een gasaansluiting.

Hoe werken doorstromers?

Elektrische doorstromers voor warm tapwater laten het water doorstromen en warmen het koude water tijdens het passeren op. De elektrische doorstromers van Masterwatt hebben vele voordelen ten opzichte van andere warmwatertoestellen, de toestellen van Masterwatt hebben geen warm water voorraad, geen stilstandsverlies en altijd snel warm water. Alle warmte van de elektrische elementen wordt volledig aan het water afgegeven. Het gevolg is dat het rendement van de doorstromer hoger is dan van bijna iedere andere soort warmwatertoestel. Bij de elektronisch gestuurde uitvoeringen, met vermogensinstelling en uitgebreid display, is het meer dan 98%.

De 230 volt installatie heeft beperkingen

Vanwege het korte moment van passeren, waardoor er weinig tijd is om het water op te warmen, vraagt een doorstromer relatief veel energie. Masterwatt heeft doorstromers werkend op 230 volt, maar die geven relatief weinig liters per minuut. Wanneer een doorstromer ingezet wordt voor een uitgebreide douche is de voeding met 230 volt niet toereikend. Hiervoor is een aansluiting met 400 volt (krachtstroom) nodig, dit ontbreekt in vele Nederlandse gebouwaansluitingen. Is een gebouw of woning wel voorzien van een 400 volt aansluiting, dan zijn elektrische doorstromers uitstekend geschikt voor de warm water voorziening. Zie voor de selectie van de juiste elektrische doorstromer de selectiekaart elektrische doorstromers voor warm tapwater, of neem contact op met een van onze adviseurs.

Toepassingen voor gecombineerde systemen

De doorstromers van TrendyVerwarmen worden meestal gebruikt als standalone product, maar een doorstromer kun je ook toepassen in combinatie met bijvoorbeeld een elektrische CV ketel, hygiëne waterbuffertank of een tapwaterboiler. Omdat iedere situatie anders is rekenen wij graag uw situatie op maat voor je uit, een goede analyse en berekening is van essentieel belang. De adviseurs van TrendyVerwarmen kunnen je uitstekend van dienst zijn bij het realiseren van een comfortabele en energiezuinige warm tapwater voorziening.