Zonnecollectoren

Zonnecollectoren | Een zonnecollector is een wisselaar die zonlicht omzet in warmte. Collectoren zijn niet hetzelfde als zonnepanelen, panelen zetten het zonlicht namelijk om in stroom en niet in warm water. Zonnecollectoren zorgen voor een duurzame manier van verwarmen, want er wordt gebruik gemaakt van groene energie. Daarnaast kun je ook veel geld besparen met een zonnecollector, je gebruikt namelijk minder stroom om het water in huis te verwarmen. Nog een voordeel van collectoren is dat je ze ook kunt gebruiken als dakbedekking.

Deze zonnecollectoren kun je bij ons als een gehele zonneboilerset aanschaffen waar alle onderdelen bevatten die benodigd zijn om warm water of warmte voor in huis te genereren. De collectoren zijn beschikbaar in veel verschillende soorten en maten. Voor elk huis is er wel een bijpassende zonnecollector. Daarnaast maken wij ook onderscheid in zonnecollectoren voor een platdak en collectoren voor een schuin dak.

De werking van een zonnecollector

De collectoren die wij aanbieden zijn vlakkeplaatcollectoren, vlakke panelen met daarop een afdekplaat. Achter de panelen bevinden zich buizen waar het water doorheen stroomt. De panelen bevatten een absorptieplaat die ervoor zorgt dat het zonlicht wordt opgenomen. Vanuit de plaat wordt de warmte afgegeven aan het water in de buizen. Via daar kan het warme water rondgepompt worden door de leidingen.

Zonnecollectoren kopen

De prijzen van de zonnecollectoren zijn verschillend en ook afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om te bepalen wat je wilt gaan verwarmen. Wil je alleen het tapwater verwarmen, dan is een zonneboilerset voor tapwater geschikt. Als je ook de woning door middel van zonnecollectoren wilt verwarmen, dan is de zonneboilerset voor tapwater en woning verwarmen geschikt. Daarnaast is het van belang dat er gekeken wordt naar de hoeveelheid water die verwarmd moet worden, hierop is de boiler namelijk op afgesteld. Verder is er ook nog de keuze in het aantal vlakke platen die op het dak geplaatst worden. Op basis daarvan kun je zonnecollectoren kiezen die bij jouw passen. Bij Trendyverwarmen kun je alleen niet los zonnecollectoren kopen, deze worden verkocht in zonneboilersets. Wel kun je ervoor kiezen om de installatie van de set zelf te doen, of om door ons te laten doen.

Meer informatie over zonnecollectoren

Bij Trendyverwarmen helpen wij je graag bij het kiezen van de juiste zonnecollectoren. Voor meer informatie of andere vragen kun je gerust contact met ons opnemen.