• 100% gegarandeerd hoogste rendement
 • Testlocatie in Oldebroek
Winkelwagen

Zonnepanelen installeren

Zonnepanelen installeren? Dan ga je dus verduurzamen, goed bezig! Maar waar begin je nou eigenlijk als het gaat om het installeren van zonnepanelen? Hoe gaat het precies in zijn werk? Zo moet je bijvoorbeeld bepalen waar de zonnepanelen precies komen te liggen en hoeveel panelen er passen op de beschikbare ruimte. Wij vertellen je graag meer over het plaatsen van een zonnepanelen installatie.

Installatiebedrijf zonnepanelen

Zelf zonnepanelen installeren is mogelijk als je erg handig bent. In de meeste gevallen is het echter verstandiger om een zonnepanelen installateur in te huren. Een erkend installateur zonnepanelen zorgt ervoor dat de panelen veilig gemonteerd worden op een zo optimaal mogelijke plaats. Bij systemen boven de 600 wattpiek ben je bovendien wettelijk verplicht om een erkende installateur in te schakelen. Bij TrendyVerwarmen leveren wij jouw zonnepanelen installatie en kunnen we ook meteen de zonnepanelen aansluiten.

Waar houden we rekening mee bij een zonnepanelen installatie?

We kijken naar hoe we de pv installatie het beste kunnen plaatsen bij jou. We maken een legplan en bespreken dit vervolgens met jou. Bij het maken van het legplan kijken we naar hoe de zonnepanelen het beste geplaatst kunnen worden voor een optimale prestatie. Hierbij houden we rekening met de legrichting, de grootte van het dak, hoeveel zonnepanelen erop kunnen en obstakels. Andere punten waar we rekening mee houden als we de zonnepanelen installeren zijn:

 • De warmteproductie van de zonnepanelen, vooral als het gaat om indak panelen. Deze kunnen de warmte minder goed kwijt namelijk. Het klinkt misschien gek, maar zonnepanelen houden niet van warmte.
 • We kijken waar we het beste de omvormer kunnen plaatsen en hoe de bekabeling van en naar de meterkast het beste kan lopen voor een optimale prestatie van de pv installatie.
 • Bij ons zijn alleen erkende installateurs in dienst. Zo weet jij zeker dat de zonnepanelen installatie veilig geplaatst wordt en het beste presteert.

Wij kijken graag met jou mee en bespreken de mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw dak. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Voor vragen mag je altijd contact met ons opnemen, wij helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen

Kan ik zonnepanelen zelf installeren?

Het is mogelijk om je zonnepanelen zelf te installeren als je erg handig bent. Toch adviseren wij om dit te laten doen door een erkend installateur. Die zorgt ervoor dat alles veilig en netjes gemonteerd wordt. Bij systemen boven de 600 wattpiek ben je bovendien wettelijk verplicht om een erkende installateur in te schakelen

Lees meer

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn geschikt voor vrijwel elk dak. Wel zijn er per dak bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden. Wij maken altijd een legplan specifiek voor jouw dak. Neem dus gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Hoeveel zonnepanelen op jouw dak passen is afhankelijk van een aantal factoren. Wij maken van tevoren altijd een legplan voor jouw situatie. In het legplan wordt ook duidelijk hoeveel zonnepanelen er op het dak passen.

Lees meer

Waarom zonnepanelen?

Een zonnepanelen installatie heeft meerdere voordelen. Één van die voordelen is de besparing op de energierekening. Benieuwd naar alle voordelen van een zonnepanelen installatie?

Voordelen zonnepanelen

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Er zijn heel wat voordelen aan het aanschaffen van zonnepanelen. Voor veel mensen is het grootste voordeel de energiebesparing en daarbij een lagere energierekening. Maar er zijn nog meer voordelen. Zo draag je bijvoorbeeld bij aan de verbetering van het milieu. Hier lees je alles over de voordelen van zonnepanelen.

Voordelen zonnepanelen

Hebben zonnepanelen onderhoud nodig?

Ja, zonnepanelen hebben onderhoud nodig. In Nederland is dit onderhoud relatief laag. Toch is het goed om 2 à 3 keer in het jaar je zonnepanelen te inspecteren. Wij vertellen je alles over het onderhoud van je zonnepanelen.

Onderhoud zonnepanelen

Wat is de kostprijs van een zonnepanelen installatie?

De kostprijs van een zonnepanelen installatie is in elke situatie verschillend. Zo ligt het aan het type zonnepanelen dat je wilt aanschaffen, maar ook elk legplan is anders. Vraag een offerte aan om de kostprijs voor jouw situatie inzichtelijk te krijgen.

Deze klanten gingen u voor

Elim | Zonnepanelen op schuindak

Verkoop
Installatie
Lees meer

Anerveen | Heatpipes VTC 30 | Vlakkeplaat 2.15

Verkoop
Installatie
Lees meer

Ouddorp | Zonneboilerset

Verkoop
Installatie
Lees meer
Bekijk al onze projecten

Reviews

Wat hebben andere mensen te zeggen over Trendyverwarmen.nl?

 • Goede bereikbaarheid en service. Goed advies aan de telefoon en op locatie goede service geleverd met uitleg. Toppers echt een aanrader

  Mathijn

  Geplaatst op: 2023-03-15 09:17:38
 • Onlangs zonneboilerset met 4 panelen en boilervat bij Trendy Eco gekocht en in samenwerking geinstalleerd. Goede ervaring met ze: zeer sympathiek, meedenkend, behulpzaam en betrouwbaar. Echt een aanrader. Het systeem werkt inmiddels perfect.

  Onno

  Geplaatst op: 2023-02-16 10:10:02
 • Top service! We hebben een huis gekocht waar TrendyVerwarmen jaren geleden de pelletkachel heeft geleverd. Zelfs nu nog helpen ze ons wanneer we vragen hebben. Heel fijn!

  Maikel

  Geplaatst op: 2023-01-16 16:17:45
 • Trendy Eco heeft geweldig goed, geduldig, vakkundig en snel geholpen bij een storing van mijn pellet-cv. Ze laten je zeker niet in de kou zitten! Fijn dat zulke service nog te vinden is.

  Marnix Simonis

  Geplaatst op: 2022-11-24 14:32:37