Biomassaketel kopen?

Op zoek naar een biomassaketel om de gehele woning te verwarmen? Zoek dan niet verder en kijk tussen het ruime assortiment van Trendyverwarmen!

Resultaat 1–12 van de 22 resultaten wordt getoond

Wat is een biomassaketel?

Een biomassaketel kan de cv-installatie verwarmen. Je kunt een biomassaketel aansluiten op een cv-installatie en op een waterbuffertank. Als de gewenste temperatuur in de cv-installatie of waterbuffertank niet is bereikt slaat de biomassaketel aan. Daarnaast is een biomassaketel een volautomatisch gestuurde kachel waarin houtpellets worden verbrand. Door de interne geavanceerde techniek hebben biomassaketels een optimale verbranding en een zeer hoog rendement, zodat de te verwarmen ruimte op een milieuvriendelijke en betaalbare wijze verwarmd kan worden.

De biomassaketels die wij verkopen zijn van de zeer hoogwaardige merken:

Hoe werkt een biomassaketel?

Je vult het reservoir met pellets. De vijzel vervoert de pellets in een bepaald tempo richting de vuurkorf. De temperatuur wordt geregeld via de instellingen die zijn gedaan. Het is mogelijk om een bepaalde tijdinstelling te doen. Hierdoor kun je de woning verwarmen voordat je thuis komt en uit laten gaan wanneer je weg gaat. In de vuurpot bevindt zich een gloeispiraal, sommige type pelletkachels hebben 2 gloeispiralen, die de pellets laat ontbranden. De warmtewisselaar filtert vervolgens de warme lucht uit de rookgasafvoer, waardoor het water binnenin de kachel wordt verwarmd en deze afgegeven kan worden naar externe warmte bronnen. De rookgasafvoer kan zich aan de bovenzijde of achterzijde bevinden.

Kun je een biomassaketel gebruiken als je vloerverwarming hebt?

Je kunt een biomassaketel gebruiken als je vloerverwarming hebt, maar je moet er dan wel een waterbuffertank tussen plaatsen. Dit moet in verband met hoge temperaturen die niet door de vloerverwarming mogen gaan.

Waarom koop je een biomassaketel bij trendyverwarmen.nl?

✅ Trendyverwarmen.nl is de specialist op het gebied van pelletkachels.
✅ In ons assortiment vind je altijd een pelletkachel die bij je past.
✅ In onze webshop kun je niet alleen online bestellen, maar je kunt ook eenvoudig een offerte aanvragen voor plaatsing en installatie.