Elektrische boilers

Wil je snel warm water tot je beschikking hebben maar ook weinig water verspillen? Dan is een elektrische boiler het overwegen waard. Elektrische boilers verwarmen zonder tussenkomst van een CV ketel. Ze verwarmen dus zelfstandig. Een elektrische boiler is uitermate geschikt voor direct warm water in jouw badkamer of keuken.

Wat is een elektrische boiler?

Een boiler is een goed geïsoleerd vat gevuld met water. Het vat bevat verwarmingselementen die door middel van elektriciteit het water verwarmen. Een thermostaat meet constant de temperatuur en staat in verbinding met de verwarmingselementen. Het waterpeil is constant gelijk. Wanneer je meer warm water verbruikt dan dat de boiler aan kan is het mogelijk dat water niet optijd bij verwarmd kan worden.

Voordelen elektrische boiler

 • Een elektrische boiler kan overal worden neergezet, zonder problemen. Je hoeft de boiler alleen maar aan te sluiten op het stopcontact. Het plaatsen van een boiler is eenvoudig.
 • Bevat nauwelijks onderhoud. Hierdoor zullen de periodieke kosten lager uitvallen.
 • Kan meerdere tappunten tegelijk verwarmen.
 • Je wordt snel voorzien van warm water én water blijft lang warm.
 • Een elektrische boiler is zuinig.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische boiler?

Wanneer je kiest voor een elektrische boiler is het van belang dat deze zo min mogelijk energie verbruikt. Het is belangrijk om de juiste inhoud van de boiler te kiezen, passend bij het gebruik van de bewoners van de woning. De inhoud, in liters, moet voldoende zijn om alle tappunten in een huis te voorzien. Als je een te kleine boiler aanschaft dan kan het zijn dat het warmwater op is en de boiler opnieuw water moet verwarmen.

Soorten boilers bij Trendyverwarmen

Trendyverwarmen heeft verschillende soorten elektrische boilers in het assortiment.

Elektrische Masterwatt – Smart elektrische boiler

De elektrische Masterwatt – Smart elektrische boiler hebben wij in diverse maten. 50 liter, 80 liter, 100 liter, 120 liter en 150 liter. Dit type boiler is voorzien van een B-label en heeft uiteraard de nodige kenmerken. De thermostaat op de boiler is voorzien van een zelflerende regeling die zorgt voor energiebesparing. Dit type boiler is voorzien van een anode waardoor er geen onderhoud nodig is.  Aantal voordelen van de E-SMART boiler:

 • Verkrijgbaar in meerdere maten
 • Zelflerende regeling
 • Legionella programma
 • Geen onderhoud
 • 5 jaar garantie op RVS tank
 • 2 jaar garantie op elektrische componenten
 • Eenvoudig te monteren

Elektrische keukenboiler

Opzoek naar een boiler voor in je keuken? Wij hebben diverse elektrische keukenboilers in het assortiment. Bijvoorbeeld de Elektrische RVS keukenboiler in Luna of Luna Hotfill. Of de hangende hygiëne tapwater boiler in de maten 80 liter, 100 liter, 120 liter, 150 liter of 200 liter.

Boiler indirect gestookt

Het type boiler indirect gestookt wordt aangesloten op een solo ketel. Het water stroomt door een warmtewisselaar in de boiler en verwarmt hierdoor het water in de boiler. Met dit soort boilers beschik je altijd over voldoende warm water. Naast dat het water wordt verwarmt, zorgt de boiler ook dat het water op temperatuur wordt gehouden zodat je altijd voldoende warm water tot je beschikking hebt. Je kunt kiezen uit drie soorten boilers indirect gestookt. De hangende hygiëne tapwater boiler, de staande hygiëne tapwater boiler en de staande hygiëne boiler. Alle drie de soorten zijn in verschillende maten te verkrijgen.

Elektrische boiler kopen

Bij Trendyverwarmen heb je ruime keuzen uit elektrische boilers. Je bestelt bij ons gemakkelijk en snel. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over een bepaald product? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juist elektrische boiler. Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@trendyverwarmen.nl, te bellen naar 0524-563739 of stuur een Whats App bericht naar 0542-563739.