Boiler indirect gestookt

Een indirect gestookte boiler wordt aangesloten op een solo ketel. Het water van de ketel stroomt door een warmtewisselaar in de boiler en verwarmt hierdoor het water in de boiler. Dit soort boiler brengt voorverwarmd water op de gewenste temperatuur. Hiermee kan een zeer hoge warmwateropbrengst behaald worden. Een boiler indirect gestookt heeft geen rookgasafvoer of gastoevoer nodig.

Er zijn een aantal verschillende soorten boilers indirect gestookt die wij aanbieden. Afhankelijk van de hoeveelheid warmwaterbehoefte en de ruimte waar de boiler terechtkomt, kan een passende indirect gestookte boiler gekozen worden.

Werking van een boiler

Een boiler indirect gestookt is een goed alternatief voor een boiler dat op gas werkt. Dit is zowel voor het milieu als in de kosten voordelig. De boiler heeft daarnaast geen afvoer van gassen of ventilatie nodig. Een indirect gestookte boiler zorgt ervoor dat het water in de boiler wordt opgewarmd. De boiler verwarmt het water voor in de keuken, de douche of badkamer.

Indirect gestookte boiler kopen

Afhankelijk van de ruimte waarin de boiler zal komen, kun je ervoor kiezen om een staande boiler of een hangende boiler te kiezen. Onder de staande boilers is dan ook nog de keuze om een staande boiler voor tapwater of een staande boiler voor al jouw water in jouwwoning te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk te kijken wat de hoeveelheid liter warm water er benodigd is. Als dit is vastgesteld kan worden gekeken welke boiler het beste bij jou past. Ten slotte kunt  ook nog eens voor een boiler zowel met als zonder een warmtewisselaar kiezen. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warmte uit de omgeving wordt onttrokken en in de boiler wordt gebruikt.

Meer informatie over de boilers indirect gestookt

Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste boiler. Neem bij andere vragen ook gerust contact met ons op.