Kachelbrandstof kopen?

Kachelbrandstof koop je bij Trendyverwarmen.nl. Onze pellets koop je eenvoudig online via onze webshop, evenals onze hazelnootschillen, die wij ook aanbieden als kachelbrandstof. Daarnaast nodigen wij je van harte uit op onze bezichtigingslocatie in Anerveen. Op onze bezichtigingslocatie kun je de pelletkorrels met eigen ogen bekijken en het verschil zien tussen onze pellets en hazelnootschillen. Voor vragen raden wij je aan om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice: 0524-563739.

Wat zijn pellets?

Het woord pellet in pelletkachel staat voor de (biomassa)brandstof die wordt gebruikt. De pelletkorrels zijn kleine staafjes hout die onder hoge druk zijn samengeperst. Ze worden gemaakt uit zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie. Er worden géén toevoegingen gebruikt voor de pelletkorrels en er worden ook geen bomen voor gekapt (alleen die voor uitdunning van het bos gekapt moeten worden). De houtpellets bieden vele voordelen, zoals een zeer laag vochtgehalte, slechts 0,5% as en de mogelijkheid om in een geautomatiseerde pelletkachel te worden gebruikt. Door het gebruik van pelletkorrels kun je zeer duurzaam stoken.

Calorische waarde van houtpellets en hazelnootschillen

De calorische waarde van de houtpellets en hazelnootschillen staat ook wel voor de hoeveelheid warmte de pellets/hazelnootschillen kunnen leveren bij verbranding. Een waarde van 5 betekent dan bijvoorbeeld dat 1 kilogram gelijk staat aan ongeveer 5 kWh. Gemiddeld zitten deze waarden tussen de 4 en 4,8 kWh voor houtpellets. Bij ons hebben bijvoorbeeld de Plospan pelletkorrels een zeer hoge verbrandingswaarde van maar liefst 4,7 kWh. Zeer duurzaam dus!

Onze Trito hazelnootschillen hebben een gemiddelde verbrandingswaarde maar hebben wel als voordeel dat dit een restproduct is en daardoor zeer goed voor het milieu. Tevens komt er zeer weinig as vrij bij de verbranding, iets dat niet bij alle houtpellets een gegeven is. Een duurzaam alternatief voor de normale houtpellets dus!