Houtpellets kopen?

Kachelbrandstof koop je bij Trendyverwarmen.nl. Onze pellets koop je eenvoudig online via onze webshop. Daarnaast nodigen wij je van harte uit op onze bezichtigingslocatie in Oldebroek. Op onze bezichtigingslocatie kun je de pelletkorrels met eigen ogen bekijken en het verschil zien tussen onze pellets. Voor vragen raden wij je aan om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice: 0524-563739.

Toont alle 2 resultaten

Wat zijn pellets?

Het woord pellet in pelletkachel staat voor de (biomassa)brandstof die wordt gebruikt. De pelletkorrels zijn kleine staafjes hout die onder hoge druk zijn samengeperst. Ze worden gemaakt uit zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie. Er worden géén toevoegingen gebruikt voor de pelletkorrels en er worden ook geen bomen voor gekapt (alleen die voor uitdunning van het bos gekapt moeten worden). De houtpellets bieden vele voordelen, zoals een zeer laag vochtgehalte, slechts 0,5% as en de mogelijkheid om in een geautomatiseerde pelletkachel te worden gebruikt. Door het gebruik van pelletkorrels kun je zeer duurzaam stoken.

Calorische waarde van houtpellets

De calorische waarde van de houtpellets staat ook wel voor de hoeveelheid warmte de pellets kunnen leveren bij verbranding. Een waarde van 5 betekent dan bijvoorbeeld dat 1 kilogram gelijk staat aan ongeveer 5 kWh. Gemiddeld zitten deze waarden tussen de 4 en 4,8 kWh voor houtpellets. Bij ons hebben bijvoorbeeld de Plospan pelletkorrels een zeer hoge verbrandingswaarde van maar liefst 4,7 kWh. Zeer duurzaam dus!