• 100% gegarandeerd hoogste rendement
 • Testlocatie in Oldebroek
Winkelwagen

Novi PLUS ketel

Dé nieuwe manier voor het verwarmen van je woning

Ben jij op zoek om van het gas af te gaan? Met de Novi PLUS ketel bieden wij jou een zeer rendabele manier om van het gas af te gaan. De Novi PLUS ketel is een elektrische cv ketel die je radiatoren en/of vloerverwarming verwarmt maar ook zorgt voor warm douchewater.

De Novi PLUS is specifiek ontworpen voor de klanten die al een Zonneboiler systeem hebben, of er één willen aanschaffen van Trendy Eco B.V. 

De Novi PLUS is alleen te gebruiken in een combinatie met een zonneboiler met heatpipes of vlakkeplaten. Wil jij de Novi ketel en geen heatpipes? Bekijk dan onze Novi ketel.

Novi ketel installatie

Offerte aanvragen voor de Novi PLUS ketel?

De werking van de Novi PLUS ketel

De werking van de Novi PLUS ketel is dat de elementen, welke zorgdragen voor de overbrenging van de warmte, niet in direct contact staan met water. Hierdoor wordt de weerstand voor een groot gedeelte weggenomen.

Door de samenstelling van edel gassen, zoals bijvoorbeeld argon en helium, ontstaat er een zeer snelle opwekking van warmte. Dit kan oplopen tot 1700 graden binnen 2 á 3 seconden.

Wat is het verschil met de Novi PLUS en andere elektrische ketels? Alle traditionele elektrische ketels maken gebruik van de “dompelaar techniek”. De dompelaar techniek wordt ook toegepast op bijvoorbeeld waterkokers, frituurpannen, en wasmachines. Deze machines staan allemaal bekend als grote stroomverbruikers. Door de nieuwe technologie die de Novi PLUS ketel gebruikt heeft het een lager stroomverbruik dan traditionele elektrische ketels.

Novi PLUS ketel vs. warmtepomp

In de praktijk is het gebleken dat de Novi PLUS ketel hetzelfde stroomverbruik heeft als een lucht water warmtepomp. Een kwaliteit lucht water warmtepomp kost in aanschaf tussen de €18.000 á €22.000 inclusief btw en installatie. De Novi PLUS ketel is tot wel 3 keer goedkoper in aanschaf. Hier begint dan ook je besparing.

Bereken je besparing

Huidig gasverbruik in m³
Gasprijs (€)
Stroomprijs (€)
Aantal zonnepanelen

Wat klanten zeggen over de Novi ketel

De innovatieve Triton e ketel vervangt mijn HR gasketel sinds 1 okt 2021. Werkt echt fantastisch i.c.m. onze zonnepanelen. Wij zijn geheel gasloos geworden! Dank je wel!!

4/5

Rene van Amersfoort

Waarom kies je voor de Novi PLUS ketel?

Het grote voordeel is dat de Novi PLUS ten alle tijden voorverwarmd water accepteert. Hierdoor levert de ketel elke dag een besparing op, waardoor jij voor nu én in de toekomst verzekerd bent van het hoogste rendement en lage energie kosten.

De Novi PLUS ketel is een combinatie van de Novi ketel en een zonneboilerset met heatpipes of vlakkeplaten. De Novi PLUS is voorzien van een printplaat met aangepast software. Deze software hebben wij ontwikkeld om te zorgen dat het maximale rendement uit zon/daglicht gehaald kan worden. Dit houdt in dat de software de warmteopwekking maximaal kan overbrengen voor zowel tapwater als woning verwarmen.

De werking van een zonneboiler met heatpipes

Een heatpipe is een glazen vacuümbuis (een soort thermosfles) waar een verdamper in zit, in de vorm van een dunne naald. In deze dunne naald zit een vloeistof welke bij 35 graden verdampt, dit wordt ook wel het kookpunt genoemd. Deze heatpipes liggen op het dak van je woning.

De verdamping ontstaat doordat de zon op de glazen vacuümbuis schijnt. Hierdoor ontstaat er een hoge temperatuur welke de verdamping in stand brengt. Door de lage kookpunt van het vloeistof kan zelfs het daglicht een heatpipe verwarmen.

Vervolgens wordt het warme gas getransporteerd naar de kop van de heatpipe, dit is een koperen buis met een bolle kop er op, deze zit vast in het rek waar het water glycol door heen stroomt. Vervolgens vindt er een overdracht plaats van warmte. Hierna begint het proces weer opnieuw, door de zon vindt er weer een nieuwe verdamping plaats. Hoe warmer de buiten temperatuur is hoe hoger de temperatuur van het water glycol welke naar de wisselaar stroomt. In de warmtewisselaar ontstaat er opnieuw een overdracht plaats, welke de warmte afgeeft aan het koude water welke in het buffervat zit.

Het warme water wat nu in het buffervat zit wordt zowel gebruikt voor tapwater als woning verwarmen.

Offerte aanvragen voor de Novi PLUS ketel?

De voordelen van de Novi PLUS Ketel

De Novi PLUS ketel kan overal worden geplaatst en is uitgerust met een boiler van 80 liter voor het douchewater, wat voldoende is voor vier personen. De Novi PLUS ketel is duurzaam,  onderhoudsarm en zuinig in gebruik. Ook is hij aan te sluiten op bestaande radiatoren en als je gebruik maakt van een laagtemperatuur radiator dan is het energieverbruik nog veel lager. Ook heeft de Novi PLUS ketel heeft geen rookafvoerkanaal nodig waardoor er geen kans is op koolmonoxidevergiftiging. De Novi PLUS ketel is de eerste elektrische cv ketel met een zeer hoge efficiëntie.

Reviews

Wat hebben andere mensen te zeggen over Trendyverwarmen.nl?

 • Goede bereikbaarheid en service. Goed advies aan de telefoon en op locatie goede service geleverd met uitleg. Toppers echt een aanrader

  Mathijn

  Geplaatst op: 2023-03-15 09:17:38
 • Onlangs zonneboilerset met 4 panelen en boilervat bij Trendy Eco gekocht en in samenwerking geinstalleerd. Goede ervaring met ze: zeer sympathiek, meedenkend, behulpzaam en betrouwbaar. Echt een aanrader. Het systeem werkt inmiddels perfect.

  Onno

  Geplaatst op: 2023-02-16 10:10:02
 • Top service! We hebben een huis gekocht waar TrendyVerwarmen jaren geleden de pelletkachel heeft geleverd. Zelfs nu nog helpen ze ons wanneer we vragen hebben. Heel fijn!

  Maikel

  Geplaatst op: 2023-01-16 16:17:45
 • Trendy Eco heeft geweldig goed, geduldig, vakkundig en snel geholpen bij een storing van mijn pellet-cv. Ze laten je zeker niet in de kou zitten! Fijn dat zulke service nog te vinden is.

  Marnix Simonis

  Geplaatst op: 2022-11-24 14:32:37