Infrarood paneel

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

Infrarood panelen om jouw huis te verwarmen

Een infrarood paneel kan worden gebruikt om (een ruimte in) jouw huis te verwarmen. Dit gebeurt door middel van straling. Hierbij verwarmt het paneel gericht voorwerpen door de stralingswarmte die hij produceert. Door deze stralingswarmte wordt een ruimte gelijkmatiger verdeeld dan bij conventionele verwarmingsmethoden.

Hoe werkt het infrarood paneel precies?

Zoals al eerder vermeld verwarmt het paneel voorwerpen om het paneel zelf heen in plaats van dat het de lucht verwarmt. De objecten geven vervolgens de warmte juist weer af aan de ruimte. Dit wordt ervaren als een comfortabele manier van verwarmen, en bovenal een manier om constante klimaatbeheersing te bewerkstelligen in de kamers van jouw huis. Een ander bijkomend voordeel is dat er bij de infrarood panelen minder luchtverplaatsing is dan bij conventionele verwarmingsmethoden, en er daardoor ook minder stofverplaatsing is. Zo blijft je huis langer stofvrij!

Waarom zou ik kiezen voor deze verwarmingsmethode?

Je vraagt zich wellicht af, waarom zou ik nou kiezen voor een infrarood paneel in plaats van een infrarood convectorpaneel? De stralingswarmte van een infrarood paneel leent zich voornamelijk voor ruimtes waarin er veel verloop is. Dit wil zeggen, ruimtes waarin er bijvoorbeeld vaak een deur open en dicht gaat. Op die manier gaat er vrij veel warme lucht verloren, terwijl de warmte door middel van straling hierdoor juist niet verloren gaat. Indien je zo’n soort ruimte zou willen verwarmen zou je dus beter kunnen gaan voor een infrarood paneel in plaats van infrarood convectorpaneel.

Meer informatie over de infrarood panelen?

Wil je graag meer informatie over het gebruik van een infrarood paneel? En wil je daarnaast weten of het geschikt is om te gaan gebruiken in jouw persoonlijke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee en voorzien je van persoonlijk advies. Ook is het mogelijk om de installatie van infrarood panelen door ons te laten verzorgen.