Tapwater

Toont alle 9 resultaten

Tapwater verwarmen met zonnecollectoren

De zonneboilersets met zonnecollectoren voor tapwater zijn speciaal geproduceerd om enkel tapwater te kunnen verwarmen. In het verleden werd tapwater merendeel door aansluiting met gas verwarmd.  Zonneboilersets worden middels zonne-energie aangedreven welke wordt opgewekt door het gebruik van zonnecollectoren. Dit is een uitstekend duurzaam alternatief voor de conventionele cv ketel op gas. Op deze manier kan je op een ‘groene manier’ genieten van heerlijk warm water in de keuken en in jouw badkamer.

Hoe werkt een zonneboilerset voor tapwater?

Een zonneboilerset voor tapwater kan zoals eerder vermeld geïnstalleerd worden om het tapwater in uw huis te verwarmen. Dit werkt middels drie onderdelen; de zonnecollectoren, een goed geïsoleerde en hygiënische tapwaterboiler en een CV pomp. De zonnecollectoren zijn platen die op uw dak komen te liggen en achter deze platen liggen buizen waardoor het water stroomt. De zon warmt deze vloeistof op en deze warmte wordt vervolgens doorgegeven aan het water dat naar de tapwaterboiler wordt gepompt.

Waarom een zonneboilerset om alleen tapwater te verwarmen?

Naast het tapwater te verwarmen kan je er ook voor kiezen om jouw woning te laten verwarmen door middel van de zonneboilerset. Op de pagina over de zonneboilerset voor tapwater en woning verwarmen lees je er meer over. De keuze om alleen het tapwater te verwarmen in jouw woning kan meerdere redenen hebben. De eerste, en voor velen belangrijkste reden, is natuurlijk de prijs. Het gemak dat een zonneboilerset oplevert hangt een prijskaartje aan. Door er voor te kiezen om alleen het tapwater te verwarmen bespaar je in de aanschafkosten. Daarnaast kan het voor u minder belangrijk zijn om uw woning te verwarmen met de zonneboiler als u al tevreden bent over uw huidige manier van het verwarmen van uw huis.

Meer informatie over de zonneboilersets voor tapwater?

Wil je graag meer informatie over de zonneboilersets met zonnecollectoren voor tapwater, en welke specifiek het beste bij jouw persoonlijke situatie past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee en voorzien je van persoonlijk advies. Ook is het mogelijk om de installatie van de zonneboilerset door ons te laten verzorgen.