Tapwater en woning verwarmen

Toont alle 8 resultaten

Tapwater en woning verwarmen met heatpipes

Ben jij op zoek naar een duurzaam alternatief om jouw woning en tapwater te verwarmen? Overweeg dan de zonneboilerset met heatpipes voor tapwater en woning! Op die manier kan je je tapwater en woning op een ‘groene’ manier verwarmen. Traditioneel gezien werd dit veelal gedaan door een CV ketel op gas, of door middel van andere fossiele brandstoffen. De zonneboilerset met heatpipes verwarmt uw tapwater en woning juist door zonne-energie. Dit is beter voor het milieu, en daarnaast kan het ook schelen in de kosten op jouw energierekening!

Hoe werkt het tapwater verwarmen met heatpipes?

De techniek van een zonneboilerset met heatpipes bevat een vaccuümbuis collector die bestaat uit een aantal buizen van glas. Het binnenste buisje hiervan heeft een donkere laag die ervoor zorgt dat het UV licht wordt geabsorbeerd en warmte creëert. Het antivriesmiddel (glycol) in de heatpipes transporteert vervolgens de warmte naar het water in de boiler. Hierdoor wordt jouw tapwater verwarmt en ook jouw huis kan hierdoor verwarmd worden.

Waarom een zonneboilerset met heatpipes?

Een voordeel van de zonneboilerset met heatpipes is dat de absorptie van warmte door de vaccuümbuizen maximaal is terwijl het verlies van warmte juist vrij minimaal is. Dit tezamen leidt tot een zeer goed rendement. Daarnaast hebben de heatpipes als voordeel dat de opbrengst ook in de wintermaanden nog zeer goed is. De zonneboilerset met zonnecollectoren zal daarentegen mogelijk in de wintermaanden een minder goed rendement leveren.

Tapwater en woning verwarmen?

Met de zonneboilersets met heatpipes op deze pagina kun je zowel je tapwater als je woning zelf verwarmen. Dit biedt natuurlijk veel comfort en is daarnaast ook een goede oplossing om nog meer op de energierekening te besparen. Met de zonneboilerset met heatpipes voor tapwater bespaart u namelijk alleen op de kosten om tapwater te verwarmen, terwijl je hierbij ook minder of zelfs geen gas gebruikt om je woning te verwarmen.

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over de zonneboilersets met heatpipes voor tapwater en woning verwarmen, en welke specifiek het beste bij jouw persoonlijke situatie past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij denken graag met je mee en voorzien je van persoonlijk advies. Ook is het mogelijk om de installatie van de zonneboilerset door ons te laten verzorgen.