Tapwater

Toont alle 12 resultaten

Tapwater verwarmen met heatpipes

De zonneboilerset met heatpipes voor tapwater is een duurzaam alternatief om het tapwater uit jouw woning te verwarmen. In het verleden werd tapwater vaak door middel van gas of andere fossiele brandstoffen verwarmd. Echter zijn er in de laatste jaren steeds meer duurzame alternatieven op de markt gekomen om tapwater te verwarmen. De zonneboilerset met heatpipes verwarmt uw tapwater door middel van zonne-energie, zo kan je dus genieten van warm water op duurzame wijze. Goed voor het milieu, en het bespaart geld op de energierekening! Op deze pagina lees je meer informatie over hoe dit systeem werkt.

Hoe werkt het tapwater verwarmen met heatpipes?

De zonneboilerset met heatpipes verwarmt jouw tapwater als volgt. Deze techniek bevat een vaccuümbuis collector die bestaat uit een aantal buizen van glas. Het binnenste buisje hiervan heeft een donkere laag die ervoor zorgt dat het UV licht wordt geabsorbeerd en warmte creëert. Het antivriesmiddel (glycol) in de heatpipes transporteert de warmte vervolgens naar het (tap)water in de boiler.

Waarom een zonneboilerset met heatpipes?

Een alternatief voor de zonneboilerset met heatpipes is de zonneboilerset met zonnecollectoren. Het voordeel van de zonneboilerset met heatpipes is hierbij dat de absorptie van warmte door de vaccuümbuizen maximaal is terwijl het verlies van warmte hierdoor juist minimaal is. Dit tezamen leidt tot een zeer goed rendement. Daarnaast heeft de heatpipes als voordeel dat de opbrengst ook in de wintermaanden nog zeer goed is.

Alleen tapwater verwarmen?

Met de zonneboilersets met heatpipes op deze pagina kun je alleen het tapwater in jouw woning verwarmen. Wil je liever ook jouw woning verwarmen met dit systeem? Kijk dan op de categoriepagina over zonneboilersets met heatpipes voor tapwater en woning. De belangrijkste reden om te kiezen voor alleen tapwater verwarmen is de prijs; het extra comfort dat de woningverwarming biedt hangt namelijk een prijskaartje aan. Als je dit niet echt nodig vindt kan dit een manier zijn om te besparen.

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over de zonneboilersets met heatpipes voor tapwater verwarmen, en welke specifiek het beste bij jouw persoonlijke situatie past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij denken graag met je mee en voorzien je van persoonlijk advies. Ook is het mogelijk om de installatie van de zonneboilerset door ons te laten verzorgen.