Warmtepomp

Duurzame verwarming met warmte pompen

We zijn ons er erg bewust van dat de gasbronnen langzaam opraken. Daarbij schenken we veel aandacht aan het reduceren van uitstoot om milieuvervuiling te verminderen. Het was altijd zo dat we gas nodig hadden om ons huis en water te verwarmen. Nu zijn er vele alternatieven om zonder gas een huis of pand te verwarmen. Wij bieden ontzettend goede alternatieven als duurzame verwarming. Hierbij kan men geheel gasvrij verwarmen, zonder geluidsoverlast en zonder extreem hoge stroomkosten.

Duurzaam verwarmen en koelen met warmte pompen

Bij onze warmtepompen maken wij gebruik van Hybride panelen. Deze panelen zorgen voor een lagere geluidsproductie waardoor er geen geluidsoverlast is. Ook is het mogelijk met een warmtepomp je woning te koelen. Zodra je de woning wilt koelen heb je een split unit nodig. De ventilator in de split unit zorgt ervoor dat de warmte in de woning wordt onttrokken en vervolgens in de buffertank wordt gestopt. Doordat de warmte in de buffertank wordt opgeslagen, is het voordeel dat je hierdoor ook gratis warm tapwater hebt.

Waarom kies je voor een hybride warmtepomp?

De hybride panelen in combinatie met water glycol hebben tussen de 60% en 65% minder stroomverbruik. Zo blijft het goed functioneren met buitentemperaturen tussen -25°C en 35°C wanneer je wilt verwarmen en is het in staat jouw woning te verkoelen met buitentemperaturen tussen de -5°C en 43°C.

Ten opzichte van veel andere warmtepompen hebben de warmtepompen van AQTherm in de winter bij -15 graden Celsius ook nog een COP van 2. Dat wil zeggen, wanneer de warmtepomp een verbruik heeft van 1kw elektrische energie, je er 2kw geleverde warmte voor terugkrijgt. De opbrengst is dus altijd meer dan het verbruik. In de zomer hebben de TD warmtepompen een COP van 7. Dit houdt in als de warmtepomp 1kw elektrische energie verbruikt, dat het 6kw warmte energie opbrengt.

Verschillende warmte pompen

Voor bijna iedere situatie is er een passende warmtepomp. Het warmtepomp aanbod is breed genoeg waardoor voor iedere bijna situatie een passende warmtepomp systeem te verkrijgen is. Wij bieden

Warmtepomp met water glycol systeem AQTherm met

Warmtepomp met water glycol systeem AQTherm

AQTherm is een toonaangevend en betrouwbaar warmtepomp merk. Warmtepompen van AQTherm zijn van hoogwaardige kwaliteit. De warmtepompen met een glycol systeem is een systeem waarbij de benodigde energie uit de lucht wordt gewonnen en het systeem voorzien is van een antivries middel. De warmtepompen van AQTherm verwarmen het tapwater en het verwarmingssysteem en kan optioneel daarnaast ook koelen. De AQTherm kan daarbij ook gebruikt worden om een zwembad mee te verwarmen. Dankzij het glycol, is dit systeem ook goed bij temperaturen onder de nul te gebruiken. Een groot voordeel van de AQTherm warmtepomp systemen met glycol is dat dit systeem geen check door STEK gecertificeerde professionals benodigd.

Warmtepomp met koelmiddel systeem Energypanel

Warmtepomp met koelmiddel systeem Energypanel | De warmtepomp met koelmiddel systeem van Energypanel biedt verschillende systemen aan waar energie uit gewonnen wordt om zowel verwarmingssystemen als tapwater te verwarmen. Ook is het mogelijk een zwembad met een Energypanel systeem te verwarmen. We bieden daarbij warmtepompen van Energypanel aan die middels een TD paneel of de buitenlucht energie genereren.

Voordelen hybrid warmtepompen

Hieronder hebben we een aantal voordelen van de hybride warmtepompen opgesomd:

  • 60 tot 65 % minder stroomverbruik ten opzichte van de hybride warmtepompen
  • Geen geluidsoverlast
  • Hybride warmtepompen zijn enkel met Europese hoogwaardig kwalitatieve producten opgebouwd
  • De Hybride warmtepompen kunnen zowel voor het verwarmen als het koelen van een ruimte worden gebruikt
  • Je wordt volledig ontzorgd wanneer je voor een warmtepomp bij ons kiest (van installatie tot nazorg)

Meer informatie warmtepompen

Wil je graag meer informatie betreft de warmtepompen of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.