Terug naar overzicht

AQtherm – Ecobox 14

Op voorraad
4 - 6 weken

7.250,00

Offerte aanvragen
  • 100% gegarandeerd hoogste rendement
  • Eigen technische afdeling
  • Testlocatie in Anerveen
  • Klantbeoordeling: 9.9
AQtherm – Ecobox 14

Ecobox 14

Dit type warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Hiervoor staat er een geluidsarme unit buiten de woning om energie uit de buitenlucht te onttrekken.

De lucht / water warmtepomp systemen worden in Nederland het meest toegepast. Het is raadzaam om een warmtepomp op een lage temperatuursysteem aan te sluiten, op bijvoorbeeld een waterbuffertank, vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren, om deze zo efficiënt mogelijk te laten functioneren.

Een warmtepomp bespaart niet alleen op gas- en elektriciteitskosten, maar draagt ook bij aan het milieu door een significant lagere CO2-uitstoot. En niet geheel onbelangrijk: het resultaat is een heerlijk comfortabele woning.

Benodigdheden meterkast:

3 fasen 380 Volt  | Groepenkast installatieautomaat | 3 fasen 16A | 6kA | C-karakteristiek

Beschrijving

Lucht / water warmtepomp

De ecobox 14 gebruikt duurzame energie uit de lucht voor het verwarmen van een woning en warmtapwaterbereiding. Lucht is een oneindige duurzame energiebron, dat maakt de warmtepomp een ideaal milieuvriendelijk alternatief voor traditionele installatie, zoals een gasgestookte cv-ketel.

Hoe werkt een warmtepomp ecobox serie van AQtherm:
Deze warmtepomp haalt de energie uit de lucht. De warmtepomp brengt deze energie van een laag temperatuurniveau naar een hoog temperatuurniveau door middel van een compressor, een drukverhoger.
Hiervoor maakt de warmtepomp gebruik van een speciaal medium, namelijk een koudemiddel (R32), welke warmte kan transporteren. Vervolgens wordt deze warmte aan een afgiftesysteem in de woning afgegeven, bijvoorbeeld in de vorm van vloerverwarming, lage temperatuur radiatoren, waterbuffertank of het verwarming van tapwater voor douche en bad. Het expansieventiel, een drukverlager, zorgt er uiteindelijk voor dat het koudemiddel van een hoog temperatuurniveau naar een laag temperatuurniveau gebracht wordt, zodat er weer energie uit de lucht kan worden gehaald.

Een warmtepomp kan zeer hoge rendement (COP) van meer dan 700% behalen.

Er is maar een klein gedeelte elektriciteit nodig om de duurzame energie om te zetten naar energie die te gebruiken is voor de woning.

 

Extra informatie

Model warmtepomp

Ecobox 14 | 3-PH

Type warmtepomp

Lucht | Water warmtepomp

Afzekering meterkast Ampere

380 Volt

Groepenkast installatieautomaat, 3 fasen 16A, 6kA, C-karakteristiek
Bedrading maat

2.5 mm²

Aantal kW

14 kW