• 100% gegarandeerd hoogste rendement
 • Testlocatie in Anerveen
Winkelwagen

Bij Trendyverwarmen zijn wij continu bezig met ons door te ontwikkelen op het gebied van duurzaam verwarmen. Zo volgen wij altijd nauwkeurig de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam verwarmen. Hazelnootkachels bieden weer een nieuwe duurzame vorm van verwarming. Hierbij worden de schillen van hazelnoten gebruikt om uw woning van warmte te voorzien. Gezien hazelnootschillen puur een restproduct (afval) is wordt dit gezien als één van de meest duurzame vormen van verwarming op het gebied van zuinigheid en het milieu zelf. Ook kan het verwarmen met hazelnootschillen gezien worden als relatief CO2-neutraal, er hoeft geen bos gekapt te worden, de uitstoot wordt opgenomen door de bossen en fossiele brandstoffen worden alleen beperkt gebruikt voor het maken van de hazelnootkachels zelf. Op deze pagina vertellen we je graag meer over hazelnootkachels en andere gerelateerde onderwerpen en vragen die je mogelijk nog hebt.

Welke hazelnootkachels biedt Trendyverwarmen aan?

Wij bieden op de website van Trendyverwarmen verschillende typen en modellen hazelnootkachels aan. Zo hebben wij goedkopere ‘instapmodellen’, maar ook de wat luxere, duurdere modellen. Op die manier hopen wij dat er voor zo veel mogelijk mensen een geschikte hazelnootkachel tussen zit. Zo kan iedereen een overstap maken naar de duurzame verwarmingsbron. Kijk voor een overzicht van onze hazelnootkachels in de hazelnootkachel productcategorie.

Klik hier en bekijk alle hazelnootkachels

Alternatieve brandstofsoorten voor kachels

Hazelnootschillen zijn een goed voorbeeld van een alternatieve duurzame brandstofsoort waarop onze hazelnootkachels branden. Maar wist u dat er nog meer brandstofsoorten zijn die u kan gebruiken om uw huis te verwarmen? De traditionele pelletkorrels zijn al lang niet meer de enige bron voor uw kachel. Lees op onze pagina over alternatieve brandstofsoorten meer over de verschillende brandstoffen die u kunt gebruiken voor uw hazelnootkachel!

Klik hier en lees meer

Pelletkachels: milieu (on)vriendelijk?

Pelletkachels zijn de laatste paar jaren veelvuldig in het nieuws geweest. Zo werd dit lange tijd gezien als dé nieuwe verwarmingsmethode die kon zorgen voor verminderd gasgebruik binnen woningen. In plaats van aardgas worden namelijk houtpellets gebruikt, wat weer beter zou zijn voor het milieu. Hoewel dit zeker voor een deel waar is, vertelt dit niet het gehele verhaal. Zo zijn er de laatste tijd ook deskundigen die beweren dat het verbeterde effect op het milieu eigenlijk wat minder rooskleurig is als men eerst gedacht had. Zo worden de benodigdheden voor de gebruikte houtpellets van een pelletkachel niet altijd duurzaam gewonnen en zijn er twijfels bij hoe zuinig een pelletkachel is in vergelijking met andere verwarmingsoplossingen. Lees meer over de implicaties die een pelletkachel op het milieu hebben.

Klik hier en lees meer

Wat kost een hazelnootkachel en wat levert hij op?

Bij de opkomst van de biomassaketels en pelletkachels en bijbehorende subsidieregelingen ontstonden de doorberekeningen qua kosten en opbrengst op verschillende websites bij bosjes tegelijk. Men wilde graag weten of het qua kosten aantrekkelijk was, en hoe snel de terugverdientijd was. Gezien de subsidies die beschikbaar werden gesteld was het logisch dat er veel aanbieders ontstonden voor het installeren van biomassaketels/pelletkachels. Alvast nuttig om te melden is dat er sinds 2020 géén subsidie meer zit op de pelletkachels en biomassaketels. Hetzelfde geldt voor de hazelnootkachels. Wel hebben wij ook een kosten- en baten pagina gemaakt zodat u beter weet wat u kunt verwachten bij de aanschaf van een hazelnootkachel.

Klik hier en lees meer

Wat kost een hazelnootkachel per jaar?

Bent u geïnteresseerd in een hazelnootkachel, en bent u benieuwd naar de kosten die u per jaar kunt verwachten? Op de pagina over jaarlijkse kosten van de hazelnootkachel vindt u meer informatie over de jaarlijkse kosten van een hazelnootkachels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten die u heeft aan het kopen van brandstof om de kachel te laten branden, maar ook natuurlijk aan de elektriciteitskosten bij gemiddeld verbruik en eventuele onderhoudskosten (hoewel deze bij normaal gebruik zeer minimaal zijn).

Klik hier en lees meer

Hoeveel kost de installatie van een hazelnootkachel?

Een hazelnootkachel installeren kan lastig werk zijn. Zo moet u bijvoorbeeld denken aan het aanleggen van een rookkanaal of afvoerbuis. Daarnaast moet natuurlijk ook de hazelnootkachel zelf nog goed afgesteld worden om optimaal te presteren. Al met al komt er wel het één en ander bij kijken. Bij Trendyverwarmen realiseren wij ons ook dat dit niet voor iedereen zo gemakkelijk is en een overweldigende indruk kan maken. Vandaar dat wij zelf ook voor u de installatie kunnen verzorgen, daarnaast ontvangt u dan van ons op locatie ook tips hoe u het best uw nieuwe hazelnootkachel kunt onderhouden. Lees er meer over op de pagina over het installeren van de hazelnootkachels.

Klik hier en lees meer

Hoe lang gaat een hazelnootkachel mee?

De belangrijkste factor die bepaalt hoe lang een hazelnootkachel mee gaat is uiteraard het prijskaartje bij de aanschaf ervan. Gaat u voor een duurder model? Dan ontvangt u een hazelnootkachel met hierin duurdere materialen verwerkt. Een algemene richtlijn die u kunt aanhouden is dat een goedkopere hazelnootkachel gemiddeld tien tot vijftien jaar meegaat. Gaat u echter voor een wat duurder model? Dan kan de hazelnootkachel tot wel 25 jaar meegaan! Deze periodes hangen natuurlijk ook af van hoe de hazelnootkachel wordt onderhouden. Wilt u meer weten? Lees er dan meer over op de pagina over hoe lang een hazelnootkachel meegaat.

Klik hier en lees meer

Welke hazelnootkachel is het beste (voor mij)?

Bent u overtuigd, en weet u al zeker dat u een hazelnootkachel wilt gaan aanschaffen en (laten) installeren? Maar weet u nog niet goed welke hazelnootkachel van Trendyverwarmen u moet kiezen? Wij begrijpen dat een keuze maken niet altijd even makkelijk is. Daarom hebben wij een pagina voor u opgesteld om te bepalen welke hazelnootkachel het beste is voor u. Hierin leggen wij nog wat beter uit waar u zoal op dient te letten om zo tot een weloverwogen keuze te komen.

Klik hier en lees meer

Meer informatie?

Wij hopen dat u via deze pagina al genoeg informatie heeft kunnen vinden over de hazelnootkachels. Heeft u echter toch nog vragen die onbeantwoord zijn gebleven, of wilt u nog extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op! Wij denken graag met uw persoonlijke situatie mee om u zo van passend advies te voorzien.

Neem contact op

Reviews

Wat hebben andere mensen te zeggen over Trendyverwarmen.nl?

 • Geweldige nazorg. Ook na een paar maanden na installatie van de ketel service verleend in zelfs Zeeland maar ook een expert op het gebied van pelletketels. Super!

  Pieter

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • snelle levering en prima advies

  Harko

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • Binnen een week kwamen ze de airco bij ons plaatsen. Ze werken netjes en zijn erg vriendelijk.

  Elma van der Veen

  Geplaatst op: 15-04-2021
 • Super service en alles netjes afgeleverd!

  Liza

  Geplaatst op: 23-01-2021
 • Ze communiceren prettig en zijn erg vriendelijk. Leveren goed werk en hebben veel kennis van zaken!

  Bram

  Geplaatst op: 16-09-2020
 • Wij hebben een sun pro 2000 infrarood verwarming gekocht en geleverd gekregen voor het verwarmen van onze terrasoverkapping super goed product en snel geleverd wij zijn er erg blij mee ik beveel dit bedrijf bij iedereen aan

  Gerrit Hamberg

  Geplaatst op: 31-05-2020
 • Goed adres. Doen wat ze zeggen. Snelle service. Kennis van zaken en ook nog eens aardige mensen.

  Nijland

  Geplaatst op: 05-02-2020
 • Aardige behulpzame mensen. Alles snel geregeld en geleverd .

  Anneke

  Geplaatst op: 19-12-2019
 • Zijn helder, duidelijk en compleet met wat er mogelijk is. Monteurs denken goed mee en zijn zeer behulpzaam! Dikke prima! Groet Arno en Skye

  Arno

  Geplaatst op: 29-11-2019