• 100% gegarandeerd hoogste rendement
 • Testlocatie in Oldebroek
Winkelwagen

Pelletkachels zijn de laatste paar jaren veelvuldig in het nieuws geweest. Oorspronkelijk werden deze producten geïntroduceerd als nieuwe, milieuvriendelijke verwarmingsmethoden. De laatste paar jaren zijn echter ook de nadelige effecten in het nieuws geweest. Op deze pagina willen we je graag meer vertellen over pelletkachels en het effect van deze producten op het milieu. Zo krijgt u een beter overzicht van het gehele verhaal en worden beide kanten goed belicht.

Zijn pelletkachels milieu onvriendelijk?

Sinds 1 Januari 2020 is de subsidie die op de pelletkachel werd aangeboden verdwenen, zo meldde onder andere de NOS. Nou zegt dit an sich natuurlijk niet direct iets slechts over milieuvriendelijkheid, alleen gezien de subsidie onderdeel was van de Investeringssubsidie Duurzame Energie is het wel aannemelijk dat het positieve effect van de traditionele pelletkachels toch wat minder rooskleurig is dan eerst werd vermoed. Zo komt er uit een evaluatie van SEO Economisch Onderzoek dat de verminderde CO2 uitstoot niet genoeg opweegt tegenover de negatieve effecten van de koolmonoxide, fijnstof en stikstof die worden uitgestoten. Daarentegen is een nog groter punt van kritiek de brandstof die wordt gebruikt, pelletkorrels en hout. Er wordt gesuggereerd dat door de productie van pelletkorrels veel onnodig bos wordt gekapt, en dat het hout dat wordt gebruikt niet altijd resthout is maar er ook bos speciaal voor wordt gekapt.

Zijn pelletkachels dan niet enigszins milieuvriendelijk?

Een kort antwoord op deze vraag is eigenlijk niet mogelijk. Zoals eerder vermeld produceert de pelletkachel ook koolmonoxide, fijnstof en stikstof. Echter, bent u op zoek naar een authentieke houtkachel dan spreekt men toch over de pelletkachel als meest milieuvriendelijk alternatief. De uitstoot is vele malen minder dan de traditionele houtkachels en open haarden, dus in dat opzicht is het zeker een milieuvriendelijker alternatief. Daarentegen wordt het positieve effect dat het heeft als vervanging voor de traditionele gasverwarming nog steeds fel over gediscussieerd.

Hazelnootkachels als meest milieuvriendelijke alternatief!

Als er bossen worden gekapt om de pelletkachel te verwarmen, waarom zouden wij deze dan nog aanschaffen als sfeerhaard of volledige vervanging van de verwarmingsinstallatie uit uw huis? Hoewel er ook zeker pelletkorrels duurzaam geproduceerd worden, zo ook de onze die wij verkopen in de webshop, is er een nog duurzamer alternatief. Hazelnootschillen zijn een typisch restproduct wat een uitstekende verbranding heeft en een geweldig alternatief is voor de pelletkorrels. Hazelnoten worden voor vele verschillende producten gebruikt, denk bijvoorbeeld aan hazelnootpasta, en hierdoor is er een relatief grote voorraad aan schillen die overblijft. Door deze te gebruiken in combinatie met één van onze hazelnootkachels spaart u het milieu nog verder en kunt u toch comfortabel genieten van het gevoel van een kachel in uw woning!

Reviews

Wat hebben andere mensen te zeggen over Trendyverwarmen.nl?

 • Goede bereikbaarheid en service. Goed advies aan de telefoon en op locatie goede service geleverd met uitleg. Toppers echt een aanrader

  Mathijn

  Geplaatst op: 2023-03-15 09:17:38
 • Onlangs zonneboilerset met 4 panelen en boilervat bij Trendy Eco gekocht en in samenwerking geinstalleerd. Goede ervaring met ze: zeer sympathiek, meedenkend, behulpzaam en betrouwbaar. Echt een aanrader. Het systeem werkt inmiddels perfect.

  Onno

  Geplaatst op: 2023-02-16 10:10:02
 • Top service! We hebben een huis gekocht waar TrendyVerwarmen jaren geleden de pelletkachel heeft geleverd. Zelfs nu nog helpen ze ons wanneer we vragen hebben. Heel fijn!

  Maikel

  Geplaatst op: 2023-01-16 16:17:45
 • Trendy Eco heeft geweldig goed, geduldig, vakkundig en snel geholpen bij een storing van mijn pellet-cv. Ze laten je zeker niet in de kou zitten! Fijn dat zulke service nog te vinden is.

  Marnix Simonis

  Geplaatst op: 2022-11-24 14:32:37