Pelletkachels Merk (CS Thermos)

Toont alle 12 resultaten

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een automatisch gestuurde verbrandingskachel. Je kan de pelletkachels het beste vergelijken met de traditionele houtkachels, maar dan elektronisch bestuurd en natuurlijk een stuk moderner. In deze pelletkachel worden, zoals de naam al doet vermoeden, pellets gedaan die worden verbrand om vervolgen warme lucht te produceren. Deze warme lucht wordt vervolgens gebruikt om jouw woning te verwarmen! Zoals al eerder vermeld, de pelletkachel is een moderne manier van verwarmen. Zo kan deze bijvoorbeeld computer gestuurd worden, en is het dus een ideaal alternatief voor de traditionele verwarmingsmethoden. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog het voordeel van de sfeer die deze pelletkachel met zich meebrengt. Een kachel staat immers toch altijd nét wat sfeervoller dan bijvoorbeeld een radiator.

Hoe werkt een pelletkachel?

Je vult het reservoir met pellets. De vijzel vervoert de pellets in een bepaald tempo richting de vuurkorf. De temperatuur wordt geregeld via de instellingen die zijn gedaan. Het is mogelijk om een bepaalde tijdinstelling te doen, zodat je de woning kunt verwarmen voordat je thuis komt en uit laten gaan wanneer je weg gaat. In de vuurpot bevindt zich een gloeispiraal, sommige type pelletkachels hebben 2 gloeispiralen, die de pellets laat ontbranden. De warmtewisselaar filtert vervolgens de warme lucht uit de rookgasafvoer waarna de ventilatoren de warme lucht in de ruimte blazen. De overige gassen worden afgevoerd via het afvoerkanaal. Het sensorenpakket controleert de werking, bij eventuele storingen staan deze vermeld op het display. Door de aanchaf van deze kachel bespaar je 30 tot 33% op de jaarlijkse gasrekening.

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

Een pelletkachel geeft een sfeervolle vlam met een aangename warmte. Daarnaast is een pelletkachel niet alleen goed voor je portemonnee, de werking is ook nog eens goed voor het milieu.

De beste merken pelletkachel

Bij Trendyverwarmen kiezen wij zorgvuldig onze merken uit die wij aanbieden in onze webshop. Zo bieden wij de volgende merken pelletkachels aan in onze webshop:

  • Klover: een hoogwaardige innovatieve pelletkachel met gecertificeerde prestaties.
  • CS Thermos: met veel verschillende modellen een uitstekende keuze.
  • Nordic Fire: onderscheidt zich door zijn indrukwekkende en sfeervolle vlam.
  • Eva Calor: door de exclusieve designs uitermate geschikt voor moderne woningen.

Wat kost een pelletkachel installeren?

Bij Trendyverwarmen snappen wij ook dat niet iedereen tijd en/of de technische bagage heeft om zelf een pelletkachel te installeren. Voor deze mensen bieden wij dan ook graag onze installatieservice op maat aan. Heb je interesse in een pelletkachel en wil je deze laten installeren? Vraag dan een offerte aan door op de offerteknop te drukken, wij komen dan zo snel mogelijk met een offerte op maat. Heb je eerst nog enkele vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, onze specialisten helpen je graag verder met (technische) vragen.