Terug naar overzicht
  • Beste keuze

Plospan Houtpellets 14kg zak “wit” – 56 zakken per pallet – gratis verzending

Op voorraad
1 - 2 werkdagen

425,00

Offerte aanvragen
  • Gratis verzending
  • 100% gegarandeerd hoogste rendement
  • Eigen technische afdeling
  • Testlocatie in Anerveen
  • Klantbeoordeling: 9.9
Plospan Houtpellets 14kg zak “wit” – 56 zakken per pallet – gratis verzending

 Gecertificeerd Din+, ENPlusA1 NL001 en NTA8080Zeer weinig stof
 As 0.30%
 Smeltpunt as 1300 graden
 Calorische waarde 16.9
 100% schoon naaldhout
 Nederlandse productie
 Analyse- en certificeringsdocumenten aanwezig

Geschikt voor:

Beschrijving

Uniek in Nederland

Plospan heeft als enige in Nederland 4 certificaten. ENPlusA1 / DINplusA1,PEFC en als duurzaamheidscertificaat NTA8080 (Better Biomass). Dat wil zeggen dat je als consument gegarandeerd bent van een kwalitatief hoogwaardige houtpellet die daarnaast ook duurzaam is voor de omgeving. Met deze certificeringen bewijzen we dat onze gehele procesketen, van de grondstof en de productie tot en met de aflevering van het product, op gegarandeerde kwaliteit en duurzaamheid doorlopend wordt getoetst. Sinds het online zetten van onze zonnepanelen is ook nog eens de gehele fabriek “solar powered”. De zon zorgt dus voor de groei van de bomen en voorziet ons van energie om zo tot een zeer milieuvriendelijk product te komen. We verkopen alleen eigen productie. De productie van de houtpellets is uniek 100% CO2 neutraal geproduceerd. In ca. 10 uur wekken de zonnepanelen overdag meer op dan we in 24 uur met produceren van houtpellets aan stroom verbruiken.

Een optimale mix

De houtpellets worden geproduceerd doormiddel van een optimale mix houtzaagsel en resthout afkomstig vanuit Nederland, Belgie en Duitsland.
Het voordeel van de mix pellets t.o.v. de naaldhout pellets: Mix heeft een langere afgiftetijd qua warmte tov. de Naaldhoutpellets. Mix pellets geven schonere as en minder fijnstof. Naaldhout bevat meer hars (geeft wat meer roetdelen in de as) en heeft dus ook ogenschijnlijk minder as. (gaat als fijnstof de pijp uit). Voorts Hebben naaldhout pellets een zeer sterke geur, vooral als de pelletbunker van de kachel warm wordt. Dit is niet het geval bij mix pellets.

Certificering/normering

Certificering/normering van de korrels en de betekenis daarvan: ENplus en DINplus zijn nagenoeg het zelfde alleen dat bij ENplus de hardheid > 98 met zijn en bij DINplus >97,5. NTA8080 is een bevestiging dat er bepaalde grondstoffen gebruikt zijn. NTA8080 op zich zegt niks maar met de grondstofcategorien erbij wel. Dit moet zijn voor de A1 pellets 115 en 160. NTA8080 pellets kunnen dus ook sloophout (industriepellets) bevatten maar dat kan je terug vinden bij het certificaat van de desbetreffende fabrikant.

*Verzendkosten gelden voor Nederland m.u.v. postcodegebied 45 en de Waddeneilanden. Woont u in dit gebied, vraag dan een offerte aan.

Extra informatie

Calorische waarde

4.6