9.8
Winkelwagen

Ryptsjerk | Biomassaketel

Verkoop

In Ryptsjerk hebben wij een CS Thermos – Lyra 27 kW biomassaketel in combinatie met een 1000 liter staande hygiëne boiler geleverd, deze is aangesloten op een Brink systeem.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden in jouw persoonlijke situatie maak dan hier een afspraak.

Review

Webwinkelkeur

Hier in het noorden zijn we wel klaar met het gas, en hebben we vorig jaar besloten dat we volledig van het gas af wilden. Omdat wij op een woonboerderij wonen en we graag de ruimte in de schuur wilden gebruiken (50m verderop) voor het bouwen van de kachel, zei iedereen dat het niet mogelijk zou zijn om het huis te verwarmen via een pelletkachel. Vele installatiebedrijven probeerden ons een volledig elektrisch systeem aan te praten omdat wij een Brink-luchtverwarmingsinstallatie hebben en dit niet compitabel zou zijn met eeen pelletkachel. Hoe fijn gasvrij ook is, volledig elektrisch is maandelijks veels te duur. We waren ten einde raad tot we bij Henk en Marleen Van Tredy Eco Bv kwamen. Na overleg hebben zij een op maat gemaakte oplossing voor ons gecreerd en we zitten er sinds de installatie heerlijk warm bij.

In de schuur staat de moederhaard, een CS-Thermos Lyra. Deze haard heeft een capaciteit van 90 liter pellets maar wordt bijgestaan door een pelletbuffer van 500L. Hier gooien we flink pellets in en dan hoeven we er heel lang niet naar om te kijken. Wat er geschreven staat op de website over de haard op trendypelletkachel.nl klopt als een bus. Het roterende zelfreinigende gietijzeren vuurwiel werkt ideaal en zorgt er voor dat de kachel bijna onderhoudsvrij is.

Vanuit de schuur loopt een ondergrondse, 50 meter lange geisoleerde leiding naar ons huis. Onze zoon probeerde ons van dit idee af te praten omdat hij dacht dat er heel veel temperatuurverlies zou zijn over zulke afstanden, maar wanneer we de temperatuur meten net na de kachel en bij ons huis, zijn de verschillen minimaal. Eenmaal bij het huis komt de leiding aan bij een 1000L warm water buffer met geintegreerd hygienevat van 150L. Dit warmwater vat staat op een continue temperatuur van 75 graden. Voor normale verwarming is dergelijk hoge temperatuur niet vereist, alleen gezien wij Brink- luchtverwarming hebben als centrale warmtevoorziening is dit wel nodig. Doormiddel van een drieweg temperatuurkraan kan de luchtverwarming, vloerverwarming en centrale verwarming op 1! Vat aangesloten worden.

Omdat de leidingen relatief lang zijn binnenhuis heeft Trendy Eco Bv ook een extra warmtecirculatiepomp ingebouwd. Deze pomp zorgt er voor dat we overal in huis binnen 10 seconden warm water hebben, een luxe vergeleken met hoe lang het eerst duurde.

Groeten vanuit het inmiddels warme noorden,
Hendrik en Gepke

Dit wil ik ook

Reviews

Wat hebben andere mensen te zeggen over Trendyverwarmen.nl?

 • Geweldige nazorg. Ook na een paar maanden na installatie van de ketel service verleend in zelfs Zeeland maar ook een expert op het gebied van pelletketels. Super!

  Pieter

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • snelle levering en prima advies

  Harko

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • Binnen een week kwamen ze de airco bij ons plaatsen. Ze werken netjes en zijn erg vriendelijk.

  Elma van der Veen

  Geplaatst op: 15-04-2021
 • Super service en alles netjes afgeleverd!

  Liza

  Geplaatst op: 23-01-2021
 • Ze communiceren prettig en zijn erg vriendelijk. Leveren goed werk en hebben veel kennis van zaken!

  Bram

  Geplaatst op: 16-09-2020
 • Wij hebben een sun pro 2000 infrarood verwarming gekocht en geleverd gekregen voor het verwarmen van onze terrasoverkapping super goed product en snel geleverd wij zijn er erg blij mee ik beveel dit bedrijf bij iedereen aan

  Gerrit Hamberg

  Geplaatst op: 31-05-2020
 • Goed adres. Doen wat ze zeggen. Snelle service. Kennis van zaken en ook nog eens aardige mensen.

  Nijland

  Geplaatst op: 05-02-2020
 • Aardige behulpzame mensen. Alles snel geregeld en geleverd .

  Anneke

  Geplaatst op: 19-12-2019
 • Zijn helder, duidelijk en compleet met wat er mogelijk is. Monteurs denken goed mee en zijn zeer behulpzaam! Dikke prima! Groet Arno en Skye

  Arno

  Geplaatst op: 29-11-2019