9.8
Winkelwagen

Als particulier betaal je 21% btw over de aanschafprijs van de zonnepanelen en installatie. Btw teruggave over de aankoop van je zonnepanelen kun je aanvragen bij de belastingdienst. Je kan de betaalde btw over de zonnepanelen terugvragen aan de belastingdienst. Bij een aanschaf van een complete zonnepanelen installatie levert dat gemiddeld gauw €1000 op. Maar hoe werkt dat nou? De belastingdienst ziet particulieren die stroom terug leveren op verzoek als kleine ondernemers. Dat is in het voordeel van de particulier want deze kan als “ondernemer” de betaalde btw over de aanschaf van de panelen en installatie terugvragen. Deze kleine ondernemingsregeling heet de KOR. Wil jij gebruik maken van deze regeling? Wij zullen je bij het aanschaf van de zonnepanelen en/of installatie hiermee helpen. Voor meer informatie over de kleine ondernemingsregeling is te vinden op de site van de belastingdienst. Neem daarvoor contact met ons op. Deze regeling geldt niet alleen voor nieuwe eigenaren van zonnepanelen; heb jij na 20 Juni 2013 zonnepanelen aangeschaft en hiervan de btw nog niet teruggevorderd? Dan kan je met terugwerkende kracht de btw van deze zonnepanelen installatie alsnog terugvorderen.

Zonnepanelen subsidies

Over subsidies voor het kopen van zonnepanelen kunnen we heel kort zijn. Er zijn geen (landelijke) subsidies meer voor zonnepanelen. De (landelijke) subsidie voor zonnepanelen is er al sinds 2013 niet meer. Er zijn wel nog steeds manieren om er voor te zorgen dat jij geld kunt besparen bij het aanschaffen van zonnepanelen! Zo is btw teruggave over je zonnepanelen dus mogelijk, zoals we hierboven al hebben besproken. Maar er zijn nog meer opties.

Gemeentelijke subsidie zonnepanelen

Het kan mogelijk zijn dat er een gemeentelijke subsidie voor zonnepanelen is in jouw gemeente. Per gemeente wordt bepaald welke maatregelen zij subsidiëren en tegen welke voorwaarden. Mocht je willen weten wat de regels hierover zijn in jouw gemeente? Neem dan contact op met je eigen gemeente. Zij kunnen jou het beste vertellen over welke subsidiemogelijkheden er voor jou en voor de mensen uit jouw omgeving zijn.

Forfait zonnepanelen

Naast de btw die je in eerste instantie betaalt en vervolgens kan terugvragen over de zonnepanelen, betaal je ook forfait. Forfait is belasting dat je betaalt over de stroom die je gaat opwekken. De belastingdienst heeft hier vaste tarieven voor opgezet. Hoeveel forfait je betaalt hangt af van de hoeveelheid energie (Wattpiek) die je opwekt. Het bedrag betaal je één keer per jaar. Anders dan bij de belasting teruggave bij zonnepanelen kun je forfait niet terugvragen.

Reviews

Wat hebben andere mensen te zeggen over Trendyverwarmen.nl?

 • Geweldige nazorg. Ook na een paar maanden na installatie van de ketel service verleend in zelfs Zeeland maar ook een expert op het gebied van pelletketels. Super!

  Pieter

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • snelle levering en prima advies

  Harko

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • Binnen een week kwamen ze de airco bij ons plaatsen. Ze werken netjes en zijn erg vriendelijk.

  Elma van der Veen

  Geplaatst op: 15-04-2021
 • Super service en alles netjes afgeleverd!

  Liza

  Geplaatst op: 23-01-2021
 • Ze communiceren prettig en zijn erg vriendelijk. Leveren goed werk en hebben veel kennis van zaken!

  Bram

  Geplaatst op: 16-09-2020
 • Wij hebben een sun pro 2000 infrarood verwarming gekocht en geleverd gekregen voor het verwarmen van onze terrasoverkapping super goed product en snel geleverd wij zijn er erg blij mee ik beveel dit bedrijf bij iedereen aan

  Gerrit Hamberg

  Geplaatst op: 31-05-2020
 • Goed adres. Doen wat ze zeggen. Snelle service. Kennis van zaken en ook nog eens aardige mensen.

  Nijland

  Geplaatst op: 05-02-2020
 • Aardige behulpzame mensen. Alles snel geregeld en geleverd .

  Anneke

  Geplaatst op: 19-12-2019
 • Zijn helder, duidelijk en compleet met wat er mogelijk is. Monteurs denken goed mee en zijn zeer behulpzaam! Dikke prima! Groet Arno en Skye

  Arno

  Geplaatst op: 29-11-2019