Terug naar overzicht

Arikazan – CP-60 kW biomassaketel

7.279,00

Offerte aanvragen
  • Gratis verzending
  • 100% gegarandeerd hoogste rendement
  • Eigen technische afdeling
  • Testlocatie in Anerveen
  • Klantbeoordeling: 9.9
Arikazan – CP-60 kW biomassaketel

De ketel uit de Caria-serie is voorzien van verticale warmtewisselaars welke zelfreinigend zijn. De goed ontworpen turbulatoren in de warmtewisselaars helpen Caria om 95% efficiëntiewaarden te bereiken.

De Caria wordt versterkt door duurzaam “ketelstaal” en garandeert u een levensduur van vele jaren.

In tegenstelling tot andere houtpelletgestookte ketels, zijn de schoonmaakvereisten voor Caria-ketels aanzienlijk verminderd.

Dankzij het ingebouwde zelfreinigende en zelf geactiveerde warmtewisselaar, kunnen er enkele weken zitten tussen het schoonmaken en het legen van de aslade, mits je gebruik maakt van goede kwaliteits pellets zoals Kaldana.

Het asopvangsysteem onder de ketel verbetert het reinigingsgemak verder en draagt ​​zo aanzienlijk bij aan het comfort.

Beschrijving

Caria-serie pelletbrander

De nieuwe Caria serie pelletbrander is ontwikkeld als een zeer stil, zelfreinigend brandersysteem. De brander wordt geleverd met een uitgekiende en logische besturingseenheid die helpt bij het bevorderen van een optimaal verbrandingsproces.

Dit verhoogt de efficiëntie en minimaliseert ook de uitstoot van rookgassen. De Caria-brander wordt geleverd met een gloeikaars dat de houtpellets zelf in enkele minuten doet ontbranden. Het systeem is ook uitgerust met veiligheidsmaatregelen die de werking stopzetten in geval van een storing die ertoe leidt dat de temperatuur van de buitenste warmtewisselaar hoger is dan 70C.

Het mondstuk en de romp van de branderconstructie zijn gemaakt van zuurbestendig, duurzaam roestvrij staal dat bestand is tegen hoge temperaturen en maakt gebruik van een gepatenteerd zelfreinigend systeem in de brander dat voorkomt dat as en kleverige materialen de luchtstroom door de brander effectief blokkeren.

De modulaire constructie van de brander biedt eenvoudig onderhoud, zodat de gepatenteerde brander toegankelijk is zonder dat de brander volledig uit het systeem moet worden verwijderd. Zelfs de verbrandingskamer is tijdens het gebruik toegankelijk. Hierdoor kunnen servicemonteurs eenvoudig en snel onderhoud plegen.

Flexibele installatie

De compacte opbouw van de Caria serie systemen is voorzien van verticale warmtewisselaars en een rookgasafvoer aan de achterzijde.

Alle functies kunnen eenvoudig worden bediend via het digitale display.

De pelletvoorraad tank kun je zowel rechts als links van de ketel plaatsen, waardoor de plaatsing van de ketel nog flexibeler wordt.

De Caria pelletketels maken ook gebruik van een optioneel vacuümsysteem om automatisch houtpellets uit een externe opslagruimte te halen. Dit maakt het mogelijk om extra houtpellets op te slaan in een garage of een speciale opslagruimte.

Voordelen van een compleet Caria Pellet-systeem:

Automatische ontsteking
Automatische aanpassing van de dosering van de korrels
Automatische reiniging van de warmtewisselaars
Automatische reiniging van brander / verbrandingskamer
Gebruiksvriendelijk besturingssysteem met digitaal display
Microprocessor gestuurde verbranding voor optimale prestaties
Coördinatie van elektronische componenten
Elektronische regeling van de luchttoevoer
Sterk aanvoersysteem van pellets gemaakt van duurzaam roestvrij staal
Servicevriendelijke toegang voor monteur

Extra informatie

Merk

Arikazan

Aantal kW

60 kW

Rendement

93.2

%
Model

Caria LUX CP-60

Automatische reiniging

Ja – Brander 1x per maand schoonmaak, Ja – Warmtewisselaar jaarlijks schoonmaken