• 100% gegarandeerd hoogste rendement
 • Testlocatie in Anerveen
Winkelwagen

Novus PLUS ketel

Dé nieuwe manier voor het verwarmen van je woning

Ben jij op zoek om van het gas af te gaan? Met de Novus PLUS bieden wij jou een zeer rendabele manier om van het gas af te gaan. De Novus PLUS is een elektrische cv ketel die je radiatoren en/of vloerverwarming verwarmt maar ook zorgt voor warm douchewater.

De Novus PLUS is specifiek ontworpen voor een heatpipe systeem van Trendy Eco B.V.. De Novus PLUS is alleen te gebruiken in een combinatie met een zonneboiler en heatpipes. Wil jij de Novus ketel en geen heatpipes? Bekijk dan onze Novus ketel.

Offerte aanvragen voor de Novus PLUS ketel?

De werking van de Novus PLUS ketel

De werking van de Novus PLUS ketel is dat de elementen, welke zorgdragen voor de overbrenging van de warmte, niet in direct contact staan met water. Hierdoor wordt de weerstand voor een groot gedeelte weggenomen.

Door de samenstelling van edel gassen, zoals bijvoorbeeld argon en helium, ontstaat er een zeer snelle opwekking van warmte. Dit kan oplopen tot 1700 graden binnen 2 á 3 seconden.

Wat is het verschil met de Novus PLUS en andere elektrische ketels? Alle traditionele elektrische ketels maken gebruik van de “dompelaar techniek”. De dompelaar techniek wordt ook toegepast op bijvoorbeeld waterkokers, frituurpannen, en wasmachines. Deze machines staan allemaal bekend als grote stroomverbruikers. Door de nieuwe technologie die de Novus PLUS ketel gebruikt heeft het een lager stroomverbruik dan traditionele elektrische ketels.

Novus PLUS ketel vs. warmtepomp

In de praktijk is het gebleken dat de Novus PLUS ketel hetzelfde stroomverbruik heeft als een lucht water warmtepomp. Een kwaliteit lucht water warmtepomp kost in aanschaf tussen de €18.000 á €22.000 inclusief btw en installatie. De Novus PLUS ketel is tot wel 3 keer goedkoper in aanschaf. Hier begint dan ook je besparing.

Bereken je besparing

Huidig gasverbruik in m³
Gasprijs (€)
Stroomprijs (€)
Aantal zonnepanelen

Wat klanten zeggen over de Novus ketel

De innovatieve Triton e ketel vervangt mijn HR gasketel sinds 1 okt. Werkt echt fantastisch icm onze zonnepanelen. Wij zijn geheel gasloos geworden! Dank je wel!!

4/5

Rene van Amersfoort

Waarom kies je voor de Novus PLUS ketel?

Het grote voordeel is dat de Novus PLUS ten alle tijden voorverwarmd water accepteerde. Hierdoor levert de ketel elke dag een besparing op, waardoor jij voor nu en in de toekomst verzekerd bent van het hoogste rendement en lage energie kosten.

De Novus PLUS ketel is een combinatie van een de Novus ketel en een zonneboilerset met heatpipes. De Novus PLUS is voorzien van een printplaat met aangepast software. Deze software hebben wij ontwikkeld om te zorgen dat het maximale rendement uit zon/daglicht gehaald kan worden. Dit houdt in dat de software de warmteopwekking maximaal kan overbrengen voor zowel tapwater als woning verwarmen.

De werking van een zonneboiler met heatpipes

Een heatpipe is een glazen vacuümbuis (een soort thermosfles) waar een verdamper in zit, in de vorm van een dunne naald. In deze dunne naald zit een vloeistof welke bij 35 graden verdampt, dit wordt ook wel het kookpunt genoemd. Deze heatpipes liggen op het dak van je woning.

De verdamping ontstaat doordat de zon op de glazen vacuümbuis schijnt. Hierdoor ontstaat er een hoge temperatuur welke de verdamping in stand brengt. Door de lage kookpunt van het vloeistof kan zelfs het daglicht een heatpipe verwarmen.

Vervolgens wordt het warme gas getransporteerd naar de kop van de heatpipe, dit is een koperen buis met een bolle kop er op, deze zit vast in het rek waar het water glycol door heen stroomt. Vervolgens vindt er een overdracht plaats van warmte. Hierna begint het proces weer opnieuw, door de zon vindt er weer een nieuwe verdamping plaats. Hoe warmer de buiten temperatuur is hoe hoger de temperatuur van het water glycol welke naar de wisselaar stroomt. In de warmtewisselaar ontstaat er opnieuw een overdracht plaats, welke de warmte afgeeft aan het koude water welke in het buffervat zit.

Het warme water wat nu in het buffervat zit wordt zowel gebruikt voor tapwater als woning verwarmen.

Offerte aanvragen voor de Novus PLUS ketel?

De voordelen van de Novus PLUS Ketel

De Novus PLUS ketel kan overal worden geplaatst en is uitgerust met een boiler van 80 liter voor het douchewater, wat voldoende is voor vier personen. De Novus PLUS ketel is duurzaam,  onderhoudsarm en zuinig in gebruik. Ook is hij aan te sluiten op bestaande radiatoren en als je gebruik maakt van een laagtemperatuur radiator dan is het energieverbruik nog veel lager. Ook heeft de Novus PLUS ketel heeft geen rookafvoerkanaal nodig waardoor er geen kans is op koolmonoxidevergiftiging. De Novus PLUS ketel is de eerste elektrische cv ketel met een zeer hoge efficiëntie.

Reviews

Wat hebben andere mensen te zeggen over Trendyverwarmen.nl?

 • Geweldige nazorg. Ook na een paar maanden na installatie van de ketel service verleend in zelfs Zeeland maar ook een expert op het gebied van pelletketels. Super!

  Pieter

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • snelle levering en prima advies

  Harko

  Geplaatst op: 22-04-2021
 • Binnen een week kwamen ze de airco bij ons plaatsen. Ze werken netjes en zijn erg vriendelijk.

  Elma van der Veen

  Geplaatst op: 15-04-2021
 • Super service en alles netjes afgeleverd!

  Liza

  Geplaatst op: 23-01-2021
 • Ze communiceren prettig en zijn erg vriendelijk. Leveren goed werk en hebben veel kennis van zaken!

  Bram

  Geplaatst op: 16-09-2020
 • Wij hebben een sun pro 2000 infrarood verwarming gekocht en geleverd gekregen voor het verwarmen van onze terrasoverkapping super goed product en snel geleverd wij zijn er erg blij mee ik beveel dit bedrijf bij iedereen aan

  Gerrit Hamberg

  Geplaatst op: 31-05-2020
 • Goed adres. Doen wat ze zeggen. Snelle service. Kennis van zaken en ook nog eens aardige mensen.

  Nijland

  Geplaatst op: 05-02-2020
 • Aardige behulpzame mensen. Alles snel geregeld en geleverd .

  Anneke

  Geplaatst op: 19-12-2019
 • Zijn helder, duidelijk en compleet met wat er mogelijk is. Monteurs denken goed mee en zijn zeer behulpzaam! Dikke prima! Groet Arno en Skye

  Arno

  Geplaatst op: 29-11-2019