Warmtepompen

Duurzame verwarming met warmtepompen

We zijn ons er erg bewust van dat de gasbronnen langzaam opraken. Daarbij schenken we veel aandacht aan het reduceren van uitstoot om milieuvervuiling te verminderen. Het was altijd zo dat we gas nodig hadden om ons huis en water te verwarmen. Nu zijn er vele alternatieven om zonder gas een huis of pand te verwarmen. Wij bieden ontzettend goede alternatieven als duurzame verwarming. Hierbij kan men geheel gasvrij verwarmen, zonder geluidsoverlast en zonder extreem hoge stroomkosten.

Toont alle 2 resultaten

Duurzaam verwarmen en koelen met warmte pompen

Bij onze warmtepompen maken wij gebruik van TD (ThermoDynamische) panelen. Deze panelen zorgen voor een lagere geluidsproductie waardoor er geen geluidsoverlast is. Ook is het mogelijk met een warmtepomp je woning te koelen. Zodra je de woning wilt koelen heb je een split unit nodig. De ventilator in de split unit zorgt ervoor dat de warmte in de woning wordt onttrokken en vervolgens in de buffertank wordt gestopt. Doordat de warmte in de buffertank wordt opgeslagen, is het voordeel dat je hierdoor ook gratis warm tapwater hebt.

Verschil hybride warmtepomp en warmtepomp met ThermoDynamische / ThermoHydric panelen

Zoals bij velen bekend is, zorgt de hybride warmtepomp voor geluidsoverlast en heeft de hybride warmtepomp meer energie nodig (60% tot 65% meer dan een warmtepomp met TD panelen). Vooral onder de 5 graden heeft de hybride variant meer energie nodig om warmte te creëren. Dit is nadelig voor de kosten. Ten opzichte van een hybride warmtepomp zorgen onze warmtepompen met ThermoDynamische panelen voor geen geluidsoverlast. Daarnaast hebben ze in de winter bij -15 graden Celsius ook nog een COP van 2. Dat wil zeggen, wanneer de warmtepomp een verbruik heeft van 1kw elektrische energie, je er 2kw geleverde warmte voor terugkrijgt. De opbrengst is dus altijd meer dan het verbruik. In de zomer hebben de TD en TH warmtepompen een COP van 6. Dit houdt in als de warmtepomp 1kw elektrische energie verbruikt, dat het 6kw warmte energie opbrengt.

Verschillende warmte pompen

Voor iedere situatie is er een passende warmtepomp. Het warmtepomp aanbod is breed genoeg waardoor voor iedere situatie een passende warmtepomp systeem te verkrijgen is. Wij bieden drie verschillende merken warmtepompen en 2 verschillende systemen water glycol en koudemiddel.

Warmtepomp met water glycol systeem Efi met ThermoHydric panelen

Warmtepomp met water glycol systeem Efi | Efi is een toonaangevend en betrouwbaar warmtepomp merk. Warmtepompen van Efi zijn van hoogwaardige kwaliteit. De warmtepompen met een glycol systeem is een systeem waarbij de benodigde energie uit de lucht wordt gewonnen en het systeem voorzien is van een antivries middel. De warmtepompen van Efi verwarmen het tapwater en het verwarmingssysteem en kan optioneel daarnaast ook koelen. De Efi kan daarbij ook gebruikt worden om een zwembad mee te verwarmen. Dankzij het glycol, is dit systeem ook goed bij temperaturen onder de nul te gebruiken. Een groot voordeel van de Efi warmtepomp systemen met glycol is dat dit systeem geen check door STEK gecertificeerde professionals benodigd.

Warmtepomp met koelmiddel systeem Energypanel

Warmtepomp met koelmiddel systeem Energypanel(link naar product) | De warmtepomp met koelmiddel systeem van Energypanel biedt verschillende systemen aan waar energie uit gewonnen wordt om zowel verwarmingssystemen als tapwater te verwarmen. Ook is het mogelijk een zwembad met een Energypanel systeem te verwarmen. We bieden daarbij warmtepompen van Energypanel aan die middels een TD paneel of de buitenlucht energie genereren.

Warmtepomp met koelmiddel systeem Climer

Warmtepomp met koelmiddel systeem Climer | De warmtepompen met koelmiddel systeem van Climer hebben verschillende warmtepomp soorten waarbij er warmte uit eigen omgeving wordt gewonnen. Zo haalt een lucht-water warmtepomp van Climer bijvoorbeeld warmte uit de buitenlucht. Dit gebeurt door gebruik te maken van een ventilatiesysteem. Zowel de verwarming als tapwater en zelfs een zwembad kan met dit systeem verwarmt worden. Dit systeem is ook goed te gebruiken bij temperaturen onder de nul. Dit systeem is ook goed te gebruiken bij temperaturen onder de nul. Hierin variëren de systemen en kan er voor ieder een passend systeem gevonden worden.

Voordelen ThermoDynamische warmtepompen

Hieronder hebben we een aantal voordelen van de TD warmtepompen opgesomd:

  • 60 tot 65 % minder stroomverbruik ten opzichte van de hybride warmtepompen
  • Geen geluidsoverlast
  • TD warmtepompen zijn enkel met Europese hoogwaardig kwalitatieve producten opgebouwd
  • De TD warmtepompen kunnen zowel voor het verwarmen als het koelen van een ruimte worden gebruikt
  • Je wordt volledig ontzorgd wanneer je voor een warmtepomp bij ons kiest (van installatie tot nazorg)

Meer informatie warmtepompen

Wil je graag meer informatie betreft de warmtepompen of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.