Elektrische CV ketel kopen?

Wil je een Elektrische CV ketel kopen? Op deze pagina vind je de elektrische CV ketels die wij aanbieden. Ook vind je op deze pagina meer informatie de producten, de voordelen ervan en wat Trendyverwarmen voor je kan betekenen.

Toont alle 4 resultaten

Elektrische CV ketels

Het merendeel van de woningen in Nederland heeft nog steeds een centrale verwarming. Vaak bestaat deze uit een reeks van radiatoren waar water doorheen stroomt. De cv-ketel verwarmt vervolgens het water wat door de radiatoren stroomt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een brander die de brandstof (meestal aardgas) verbrandt. Een elektrische CV ketel verwarmt ook het water in de radiatoren, alleen wordt dit gedaan door een elektrisch verwarmingselement. Hierdoor bieden elektrische CV ketels een duurzame oplossing.

Voordelen elektrische cv ketel

Een elektrische cv ketel biedt een duurzame oplossing doordat het gasloos wonen mogelijk maakt. Daarnaast is de elektrische ketel makkelijk te installeren doordat het vrij compact is. Doordat de elektrische verwarmingsketel geen gebruik maakt van aardgas, is er geen kans op gasexplosies of  CO-vergiftiging. Daarnaast is de aankoopprijs van een elektrische CV ketel erg voordelig. De verwachting voor de komende jaren is dat aardgas hoogstwaarschijnlijk duurder zal worden en elektriciteit relatief goedkoper. Echter is het momenteel nog niet rendabel om een elektrische cv ketel aan te schaffen als je niet beschikt over zonnepanelen. Hoewel een elektrische ketel veel voordelen heeft, zijn de jaarlijkse kosten voor elektriciteit een groot nadeel. Stroom is veel duurder dan andere energiebronnen. Een elektrische ketel oogt daarom niet meteen aantrekkelijk voor de verwarming van jouw huis. Maar toch is een elektrische verwarmingsinstallatie interessant. Wanneer je een kleine ruimte wilt verwarmen, de ketel als bijverwarming wilt gebruiken, je voorzien bent van zonnepanelen of je geen gasaansluiting heeft, biedt de elektrische verwarmingsketel een goede oplossing.

Elektrische ketel met boiler

Als je gebruik wil maken van de elektrische ketel dan heb je daar een boiler bij nodig. Mocht je die nog niet hebben dan is het noodzaak om deze aan te schaffen. De boiler slaat namelijk het warme water op. Houd er dus rekening mee dat een elektrische ketel met boiler meer ruimte in beslag neemt dan een (combi) cv-ketel op aardgas. Daarnaast moet je de meterkast voldoende uitgerust hebben, namelijk met krachtstroom. Dit is een driefase-aansluiting met een zekering van 3 x 35 Ampère. De meeste oude woningen hebben dit niet standaard in huis zitten en zijn voorzien van een zekering van maximaal 1 x 40 Ampère.

CV ketel vervangen

Wil je jouw CV ketel vervangen door een elektrische ketel? Bij TrendyVerwarmen bestel je eenvoudig een nieuwe CV. Heb je hulp nodig bij het vervangen van de ketel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.