Split airco's

De split unit airco zijn speciale systemen om jouw huis te kunnen verkoelen, maar ook verwarmen! Zoals de naam al doet vermoeden, is er bij een split airco sprake van een scheiding tussen een binnen- en buitendeel. Bij Trendy Verwarmen bieden wij 6 merken airco split units aan.

Hoe werkt een airco split unit?

Het binnen en buitendeel hebben allebei een andere functie. Het binnendeel onttrekt de warme lucht uit een ruimte en wordt door middel van het buitendeel afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt vervolgens onttrokken door een koelvloeistof en door het binnendeel weer terug naar de ruimte geblazen. Wanneer je met de airco split unit wil verwarmen dan werkt dit proces precies andersom. De warme lucht wordt naar binnen gezogen maar in dit geval zorgt hij er juist voor dat de koelvloeistof gaat verdampen. Hierdoor ontstaat er een gas dat naar een compressor wordt afgevoerd. Deze compressor zet vervolgens het gas om in warmte en deze warmte wordt vervolgens door het binnendeel weer naar binnen geblazen. Zo heeft een split airco dus meerdere toepassingen! Bekijk ook eens onze andere manieren van elektrisch ruimtes verwarmen en koelen.

Waarom een split unit airco gebruiken?

Nu je weet hoe een split airco in zijn werk gaat ben je vast ook benieuwd naar wat de voordelen zijn van een split airco te gebruiken om jouw huis te verkoelen en verwarmen. Allereerst is de split airco een duurzaam alternatief om je huis te verkoelen en verwarmen. Zo is het zeer duurzaam in energiegebruik en heb je niet langer gas nodig om je huis te verwarmen. Hierdoor is het een rendabele manier van verwarmen gezien er geen fossiele brandstoffen aan te pas komen. Een ander voordeel is dat de split airco zeer stil is in tegenstelling tot andere aircosystemen. Tenslotte is een split airco zeer compact, zo hoeft er in je huis alleen maar een klein binnendeel geplaatst te worden. Deze wordt vaak hoog aan een wand opgehangen en is dan van afstand te bedienen ter bevordering van het gebruiksgemak. We hebben bij Trendyverwarmen verschillende haier airco’s met verschillende kW. Split unit airco 2.5kW, airco split unit 3.5kW, haier airco 5.0kW en de haier airco 6.8kW.

Bestel jouw split airco direct online!

Ben je enthousiast geworden over de split unit airco’s? Bestel dan direct één van de airco split units eenvoudig online bij Trendyverwarmen.nl! Heb je eerst nog enkele vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee en voorzien je van persoonlijk advies. Ook is het mogelijk om de installatie van jouw split airco door ons te laten verzorgen.